Yerel seçimler için muhtarlıklarda askıya çıkarılan seçmen bilgi kağıtları 4 Mart itibariyle muhtarlıklarda dağıtılmaya başlandı. Oy kullanacak vatandaşlar ise, bu süre zarfında oy kullanacakları yerlerin yazılı olduğu bilgi kağıtlarını mahalle muhtarlıklarından temin edebilecek.Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kapaklı Muhtarlar Derneği Başkanı ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz, ''Seçman kağıdı alamayan vatandaşlarımız YSK'nın internet sitesinden oy kullanacağı yerleri öğrenebilir.'' dedi.

''OY KULLANACAKLARI YERİ İNTERNETTEN ÖĞRENEBİLİRLER''

Oy kullanacak seçmenlere bilgilendirmelerde bulunan Muhtar Dilsiz, ''Seçmen kağıtları bugünden itibaren muhtarlıklarda askıya çıktı ve 24 Mart'a kadar askılarda kalacak. Seçmen kağıdı olmayanlar, alamayanlar YSK'nın internet sitesinden (ysk.gov.tr) okul ve sandığını öğrenebilir. Oy kullanacağı yeri öğrenen vatandaşlarımız Türkiye Cumhuriyeti kimliği ile oy kullanabilirler.'' ifadelerini kullandı.

''KİMLİĞİ İLE OY KULLANABİLİRLER''

Seçmen listelerinin oy kullanmak için gerekli bir belge olmadığını vurgulayan Dilsiz, ''Vatandaşlarımız seçmen kağıdı yok diye oy kullanamama endişesi taşımasın. Seçmen kağıdı oy kullanmak için gerekli bir belge değildir, sadece oy kullanacağımı yeri ve adresi öğrenmek için kullanılan bir belgedir. Seçmen kağıdı olmadan da YSK'dan adresi öğrenip oy kullanmaya gidebilirler.'' sözlerini kullandı.

''HAYIRLI UĞURLU OLSUN''

Son olarak yer seçimlerde tüm siyasi parti adaylarına ve muhtar adaylarına başarılar dileyen Dilsiz, ''Kapaklı Muhtarlar Derneği olarak yerel seçimlerin vatanımıza, milletimize, Tekirdağımıza ve ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yerel seçimlerde tüm siyasi partilerin belediye başkanı adaylarına, meclis üyesi adaylarına ve muhtar adaylarına başarılar diliyorum. '' şeklinde konuştu.