Kapaklı Gazetesi - Sanayi Ticaret ve Esnaf Derneği, düzenlemiş olduğu iftar programında engelli bireyleri ve ailelerini ağırladı. 

Ramazan ayı münasebetiyle bir iftar yemeği düzenleyen Sanayi Ticaret ve Esnaf Derneği (SATİVES), anlamlı bir programa imza attı. Kapaklı’da ikamet eden engelli bireyler ve ailelerinin ağırlandığı iftar programına Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan katılım gösterdi. 80’den fazla kişinin birlikte oruç açtığı programda yemek duasını Emre Buz yaptı.

TEŞEKKÜR ETTİ

İftar programında konuşan TSD Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, bu yıl Ramazan ayının ilk iftarını SATİVES ile birlikte yapmaktan onur duyduğunu kaydetti. SATİVES Dernek Başkanı Erol Buz ve yönetimine, ince düşüncelerinden dolayı teşekkür eden Dernek Başkanı Çakan, kendisi ve dernek üyeleri adına minnet duyduğunu belirtti.

‘’HEPİMİZ ENGELLİ ADAYIYIZ’’

TSD Şube Başkanı Çakan’ın konuşmalarının ardından SATİVES Dernek Başkanı Erol Buz söz aldı. Düzenlenen iftar programını geleneksel hale getirerek engelli bireylerle daha sık bir araya gelmek istediklerini kaydeden Buz, ‘’SATİVES olarak kurulduğumuz günden bugüne engellilerimize hizmet etmeye ve engellilerimizin yanında olmaya gayret ediyoruz. Allah müsaade ettiği müddetçe de bu çalışmalarımız devam edecek. Bugün bu mübarek Ramazan akşamında sizlerle beraber olmaktan gurur ve mutluluk duymaktayım. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, doğru ve kalıcı çözümler üretmek, onların yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek, sivil toplum kuruluşları olarak en önemli görevlerimizden biridir. Çünkü her birimiz engelli adayıyız. Bu nedenle engelleri kaldırmak ve aramıza köprü kurmak için bugün yönetimim ile birlikte sizlerin yanınızdayız. Hepinize afiyet olsun.''

ENGELLİ YAŞAM EVİ MÜJDESİ VERDİ

Yemekte konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ise, Engelli Yaşam Merkezi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Merkezin kısa sürede projelere dahil edileceğini ve yapımına başlanacağını kaydeden Çetin, SATİVES ve TSD Kapaklı Şubesi ile bu konuda çalışmalar yürüteceklerini kaydetti. Ayrıca iftar programı dolayısıyla SATİVES Dernek Başkanı Buz ve yönetimine teşekkür eden Çetin, engelliler ile daha sık bir araya gelmek istediğini belirtti.

‘’ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ’’

İftar programının son konuşmacısı ise Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy oldu. SATİVES Yönetimini anlamlı programdan dolayı tebrik eden Kaymakam Ünlüsoy, Kaymakamlık olarak da engelli bireylerin yanında olduklarını söyledi. 

Konuşmacıların ardından Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, SATİVES Yönetimi ve Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi Yönetimi hatıra fotoğrafı çektirerek programı noktaladı.