Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Kars Sarıkamışlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, düzenlenen törenle açıldı.

Sarıkamışlılar Derneği, Atatürk Mahallesi’ndeki yerinde hizmete açıldı. Derneğin açılış törenine Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Kapaklı Belediye Başkan Vekili Feyzullah Yorulmaz, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Fevzi Bayram, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Siyasi Parti Temsilcileri, Meclis üyeleri, STK Temsilcileri, Sarıkamışlılar Dernek Başkanı Yavuz Ünlü ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

‘’HEPİNİZE SEVGİLERİMİ SUNUYORUM’’

1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını dernek başkanı Yavuz Ünlü gerçekleştirdi. Katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başlayan Dernek Başkanı Ünlü, ‘’Gerek kendi adıma gerekse hemşehrilerim adına hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Derneğimizin Kapaklımıza ve tüm hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

“HAVASI SOĞUK İNSANI SICAK’’

Dernek Başkanı Ünlü’nün konuşmalarının ardından CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer söz aldı. Kendisinin de Kars gelini olduğunu kaydeden Milletvekili Yüceer, “Allah-u Ekber dağlarının eteklerinden Kapaklı’ya gelen sevgili hemşehrilerim sizleri saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Burada kendi kültürünü devam ettirme değerimiz var. Bu bizim birlik ve beraberliğimizi gösteriyor. Ne mutlu bizlere ki bugün burada kendi kültürümüzü değerlerimizi gösteriyoruz. Birlikte paylaşacak, birlik ve beraberliğimizi her zaman sürdüreceğiz. Görevim gereği birçok yere gittim. Fakat Kars’ın ve Karlıların yeri bende ayrıdır. İnsanın kemiklerini donduran bir soğuğu var. Fakat insanı da bir o kadar sıcak. Benim için Kars’ın anlamı insan gibi insanların yetişmesidir. Bugün burada olmaktan çok mutluyum. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim etsin. Bu kültürü de herkese tanıtalım. Derneğimiz de hayırlı uğurlu olsun. Bende bölgenizin milletvekili olarak, her zaman yanınızdayım. Bana ne düşerse her zaman başımın üstünde yeriniz var.” İfadelerini kullandı.

“İLÇEMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Programda son konuşan isim ise Kapaklı Belediye Başkan Vekili Feyzullah Yorulmaz oldu. Kapaklı’nın birlik ve beraberliği için hemşehri derneklerinin önemine değinen Yorulmaz, şu şekilde konuştu; “Derneğimiz burada inşallah bölgesinin kültürünü en iyi şekilde tanıtacak ve yansıtacaktır. İlçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Konuşmacıların ardından dernek lokalinin kurdelesi kesilerek açılışı gerçekleştirildi. Ardından katılımcılar lokali gezerek dernek üyeleri ile sohbet etti.