23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, ülkenin dört bir yanında renkli görüntülere sahip oldu. Bu özel gün münasebetiyle Kapaklı Sanayiciler İlkokulu da bir kutlama programı hazırladı. Okul bahçesinde düzenlenen kutlamalara; Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz ve Şube Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri ve yüzlerce veli katılım gösterdi.

‘’MİLLETİMİZİN EN BÜYÜK GÜNÜNÜ KUTLAMAK İÇİN TOPLANDIK’’

1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kutlamalarda açılış konuşmasını Kapaklı Sanayiciler İlkokulu Alpay Arı gerçekleştirdi. Sözlerine Türk Şairi Arif Nihat Asya’nın ‘Kalk Yiğidim’ adlı şiirinden alıntı yaparak başlayan Okul Müdürü Arı; ‘’Bugün burada koca bir tarihin şahitliğinde birçok yıkılışa ve dirilişe tanıklık etmiş cennet vatanın sahipliğinde, Yunus Emre’lerin, Nene Hatun’ların, Hacı Bektaş’ların tanıklığında, ceddimizin ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere son devletimizi kuranların, gazilerimizin ve şehitlerimizin manevi huzurunda milletimizin en büyük günlerinden birini kutlamak için toplandık.’’ Dedi. 

‘’BU DEVLET HEPİMİZİN’’

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Okul Müdürü Arı, ‘’Ülke olarak Millet olarak tarih boyunca hep çok zor günlerden zaferlerle çıkıp bugünlere geldik. Yine tarih boyunca hiçbir zaman birlik ve dirlik içindeki yürüyüşümüzden vazgeçmedik. Edirne’deki davul sesi Diyarbakır’dan duyuluyorsa, Kars’taki Kafkas oyunu Çanakkale’den görülüyorsa, Karadeniz’in o muhteşem coşkusu ve horonu Tekirdağ’da, Kapaklı’da Sanayiciler İlkokulu bahçemizde soğuk bir aralık ayında festivale dönüşüp tüm Kapaklımızı ısıtıyorsa, o zaman diyoruz ki; bu ülke bizim, bu bayrak bizim, bu ezan bizim, bu devlet hepimizin!’’ şeklinde konuştu.

‘’BU MUHTEŞEM HEDİYENİN İMARI ATATÜRK’TÜR’’

Okul Müdürü Arı, konuşmasını şu sözlerle noktaladı; ‘’Ve Türkiye Büyük Millet Meclisi bugün kendi helikopterini, tankını, insansız hava aracını imal eden, aynı zamanda da ‘mazluma yardım etsin, terörü bitsin’ diye evladını hala kınalayarak askere gönderen annelerin olduğu bir Türkiye’yi yönetmektedir. Dünkü meclisin de bugünkü meclisin de yegane hedefi çocuklarımızın daha mutlu, daha güvenli bir geleceğe ulaşabilmesidir. İşte bu yüzden, 23 Nisan’ın çocuklarımıza ithaf edilmesi, bu meclisin doğum gününü çocuklarla birlikte kutlaması, Gazi Meclisimizi, dünyadaki diğer benzerlerinden ayıran en önemli özelliğidir. Dünyada girmiş olduğu onca savaşlar sonrası halkıyla dimdik ayakta kalabilen, top ve silah sesleri arasındaki ilk meclisini kuran ve birde bu kutlu günü geleceğimizin emanetçileri diyerek çocuklarına armağan eden ilk ve tek ülke Türkiye’dir. Bu anlam dolu armağanın, bu muhteşem hediyenin mimarı da Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bu vesileyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşımıza ve Yüce Milletimize emeği geçmiş bütün büyüklerimizi, şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.’’ İfadelerini kullandı.

‘’MARKA KENT OLMAK İÇİN EKİP OLARAK ÇALIŞMALIYIZ’’

Kutlama programının bir diğer konuşmacısı da Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz oldu. Kapaklı’nın eğitimde marka kent olması için çalıştıklarını kaydeden Müdür Danışmaz, ‘’Sloganımız Bir Okuldan Daha Fazlası’ ve bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde resmi ve özel 49 kurum, yaklaşık 23 bin öğrenci ve 1.030 öğretmen barındıran eğitim ordusu ile hizmet etmeye devam ediyoruz. Tüm okullarımızı, Sanayiciler İlkokulu gibi marka okul yapmak için gece gündüz çalışıyoruz. Sunudan da izlediğimiz gibi geçmiş 5-6 ayda birçok şey yapıldı. Emeği geçen herkes kutluyorum. Eğer eğitimde marka kent olmak istiyorsak bunu ancak ekip olarak başarabiliriz. Biz de okul yönetimimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz ile ekip olarak sürekli çalışmaya devam edeceğiz. Bu düşüncelerle sözlerime son verirken 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.’’ dedi.

‘’MİLLİ İRADE DEMEK SANDIK DEMEKTİR’’

Programda son konuşan isim ise Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin oldu. Günün anlam ve önemine ilişkin hatırlatmalarda bulunan Başkan Çetin, ‘’23 Nisan 1923 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Anadolu’yu işgal etmiş olan güçlere karşı bir iradeyi ve değişimi ortaya koydu. İlk Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni toplayıp bir kurtuluş mücadelesi vererek bugünlere geliyoruz. Akabinde Ulu Önderimiz bu anlamlı günü kutlamak için bayram olmasını emrediyor ve 23 Nisan Ulusal Bayram olarak kutlanmaya başlıyor. Akabinde 5 yıl sonra büyük lider diyor ki ‘Bu anlamlı günü çocuklara armağan ederek kutlayalım.’ Yani aslına bakarsanız 23 Nisan Milli iradeyi temsil ediyor. Milli irade sandık demektir ve çocuklara milli iradeyi öğretmek için 23 Nisan’ı onlara armağan etmiş. Biz bu konuda bazen yanlış yapıyoruz, bazen seçilmiş olan liderlerimize eleştirilerimiz oluyor. Halbuki ulu önderimiz bugünü çocuklara armağan ederek onların milli iradeye saygılı olmalarını istemiş.’’ Şeklinde konuştu.

‘’SANAYİCİLER’İN FARKINI YAŞIYORUZ’’

Kapaklı Belediyesi olarak eğitime her zaman destek olacaklarını kaydeden Başkan Çetin, ‘’31 Mart’ta biz bu milli irade ile bu koltuğa geldik. O günden itibaren Kapaklı Belediyesi olarak eğitime, çocuklarımızın geleceğine katkıda bulunuyoruz. Tüm katmanları ile Kapaklı’da bir gelişimi ve değişimi ortaya koymak istiyoruz. Sanayiciler İlkokulu’nun sloganı da bu konuda hoşuma gidiyor. Eşim de burada öğretmenlik yapan biri olarak, ben Sanayiciler’in farkını hep beraber gururla yaşadığımızı ifade etmek isterim. Bu konuda okul yönetimimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve siz değerli velilerimizin katkılarını yadsıyamayız.’’ İfadelerini kullandı.

TÜRLÜ ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ

Konuşmacıların ardından, okul tarafından hazırlanan ‘Atatürk İçin Söyle’ isimli video gösterisi izleyenlerin beğenisine sunuldu. Okul öğrencilerinin müzikal gösterileri ile devam eden programda, okulda düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Sonrasında Fener Alayı ve Kortej Yürüyüşü yapıldı. Öğretmen, öğrenci ve velilerden oluşan binlerce insanın cadde üzerinde yaptığı fener alayı harika görüntüler çıkarırken, kutlamalar Emine Özata ve Salih Demirci’nin konseri ile gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü.