Kapaklı Samsunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl ilki düzenlenen Bolluk Aşı Programı, muhteşem manzaralara ev sahipliği yaptı.

Samsun’da yıllardır kutlanan ve bir gelenek haline gelmiş olan Bolluk Aşı Şenliği, bu yıl ilk kez Kapaklı’da kutlandı. Kapaklı Samsunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından 13 Mayıs 2018 Pazar günü saat 10:00’da Çamlık Parkı’nda düzenlenen şenlik programı, mükemmel manzaralara ev sahipliği yaptı. Yüzlerce katılımcıya 12 kazan keşkek ikramında bulunulan şenlikte, ağalık ihalesini 55 bin TL’ye iş adamı Hasan Acar kazandı. 

KATILIM OLDUKÇA YOĞUNDU

Düzenlenen şenlik programına Ak Parti Tekirdağ Milletvekilleri Metin Akgün, Ayşe Doğan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Samsun Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Tekirdağ Milletvekili Aday Adayları, Belediye Meclis Üyeleri, STK Başkanları, Muhtarlar, İş adamları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

SACTA GÖZLEME İKRAM EDİLDİ

Programa katılan protokol üyelerinin ilk durağı, şenlik alanında yöresel bir lezzet olan sacta gözleme yapan ev hanımlarının bulunduğu alan oldu. 13 Mayıs Anneler Günü dolayısıyla hanımların anneler gününü kutlayan protokol üyelerine, ev hanımları tarafından pişirilen gözleme ikram edildi. Ardından kurban kesilerek şenlik alanına geçildi. 1 Dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunmasının ardından başlayan programda, İstanbul Şirinevler Ulu Cami Müezzini Kayyım Hafız Halim Dağlı tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti okundu.

‘’ADIMIZ SAMSUN SOYADIMIZ KAPAKLI’’

Programın açılış konuşmasını Kapaklı Samsunlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Önder gerçekleştirdi. Katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Önder, ‘’Bugün burada düzenlemiş olduğumuz Bolluk Aşı Şenlik Programımıza hoş geldiniz. Bizi bugün burada yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Adımız Samsun, soyadımız Kapaklı, memleketimiz Türkiye. Ne mutlu ‘Türküm’ diyene! Allah’a emanet olun.’’ dedi.

ANNELER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Dernek Başkanı Önder’in ardından Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı söz aldı. Sözlerine 13 Mayıs 2018 Anneler Günü’nü kutlayarak başlayan Başkan Mandalı; ‘’Buraya girerken gözleme yapan hanımefendileri gördük. Yapmış oldukları o gözlemelerden bizlere ikram ettiler. Ben de bugünün anısına kendilerinin Anneler Günü’nü kutluyorum. Çünkü annelik duygusu eşsiz bir duygudur. Ana rahminden başlayarak, ölüme kadar bize her türlü fedakarlığı yapan annelerimize ne kadar teşekkür etsek az. Burada bu organizasyonu gerçekleştiren yönetim kurulundaki arkadaşlarımız bizlere gelerek farklı bir organizasyon yapacaklarını; ve bu organizasyon içerisinde hem Allah-ü Teala’nın bize verdiği dini aşılarken hem de Samsunlu hemşehrilerimiz ile bir araya geleceğiz dediler. Ben de buranın belediye başkanı olarak elimden geleni yapacağımı belirttim.’’ Sözlerini kaydetti.

‘’SAMSUNLULARI AĞIRLAMAKTAN GURUR DUYUYORUM’’ 

Samsunluların, Kapaklı’daki ticaretiyle ekonomiye büyük katkı sağladıklarını dile getiren Başkan Mandalı, ‘’Samsunlu hemşehrilerimiz burada ticarette ve siyasette her konumda var. İçlerinden müteahhit olan kardeşlerimiz burada yıllık ortalama 1.500 adet daire üretiyorlar. Bu üretmiş oldukları dairelerin neredeyse %50’si yine Samsun’dan gelen vatandaşlarımız tarafından alınıyor. Çeşitli illerden gelen vatandaşlarımıza da yapmış oldukları konutları satarak hem burada bir sirkülasyon sağlıyorlar, hem de maddi bir kazanç elde ediyorlar. Ben de 2004 yılından bu yana, yani seçilmiş olduğum tarihten beri kendilerini burada ağırlamaktan gurur duyduğumu belirtmek istiyorum.’’ İfadelerini kullandı. 

ADEM SEKMEN’E ÖVGÜLER YAĞDIRDI

Ayrıca yıllardır Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Adem Sekmen’e de övgüler yağdıran Mandalı, konuşmasını şu ifadelerle noktaladı; ‘’Samsunlu hemşehrilerimize dedik ki gelin bu Kapaklımızı siyasi anlamda da birlikte yönetelim. Aramızda bulunan Adem Sekmen, değerli kardeşimiz yıllardır Belediye Başkanı Yardımcılığı görevini yürütüyor. Bu kardeşimiz Samsun’un Bafra kentinden fakat sadece Samsun değil, Türkiye’nin 81 vilayetinden gelen herkese yardımcı oluyor ve hizmet sunmaya çalışıyor. Adem kardeşimizi de can-ı gönülden kutluyorum. Değerli Hemşehrilerim, bir elin nesi var iki elin sesi var. Sizin bu programlarda diğer derneklere de öncü olduğunuzu belirtmek isterim. Bu duygu ve düşüncelerle şenliğimizin hayırlı uğurlu olmasını dilerim.’’ Mandalı’nın konuşmalarının ardından dernek yönetimi tarafından kendisine plaket takdim edildi.

ÖNEMLİ GÜN VE HAFTALARI KUTLADI

Başkan Mandalı’nın ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak selamlama konuşmalarını yapmak üzere sahnedeki yerini aldı. Anneler Günü ve Ramazan Ayı’nın gelişini kutlayan Başkan Albayrak, ‘’Bolluk Aşı’nın önemini ve gerçek manasını hepimiz biliyoruz. Programın başında ise hocamız bizlere kutsal kitabımız olan Kur’an-ı Kerim’i okudu ve ruhlarımızı aydınlattı. Ben kendisinden Allah razı olsun diyorum, kurbanınızı da Allah kabul etsin diyorum. Az önce de annelerimiz bizlere ekmeklerinden ikram ettiler, kendilerine teşekkür ediyor ve onların Anneler Günü’nü kutluyorum. 2 gün sonra da Allah kısmet ederse kutsal ayların en güzeli olan Ramazan Ayı’nı kutlayacağız, hepinizin Ramazan Ayı kutlu olsun diyorum.’’ Dedi.

‘’BAHAR HEPİMİZE MÜJDELER VERSİN’’ 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’dan övgüyle bahseden Başkan Albayrak, ‘’Bir belediye başkanı konuşmayı seviyorsa bölgesine hizmet etmenin aşkıyla konuşuyor demektir. Ben Mandalı ile 4 sene kendisiyle beraber çalıştım, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hizmetlerini iyi biliyorum. Başta İrfan Mandalı olmak üzere Büyükşehir’in Cumhuriyet Halk Partili bütün üyelerinin Kapaklı’yı nasıl savunduklarını iyi bilen birisiyim. Allah hepsinden razı olsun. Ben bu duygularla Bolluk Aşı programının birinci senesini kutluyorum, bahar hepimize müjdeler versin. Hepinize saygılar ve sevgiler sunuyorum.’’ diyerek sözlerini sonlandırdı. Sözlerini sonlandıran Başkan Albayrak’a dernek yönetimi tarafından katılımlarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

‘’BİN KİLOMETREDEN HEMŞEHRİLERİNİZİN SELAMINI İLETİYORUM’’

Programın bir diğer konuşmacısı Samsun Alaçam Belediye Başkanı Sadi Uyar oldu. Samsunlu hemşehrilerine seslenen Uyar, ‘’ Bugün burada derneklerimizin temsilcileri ve iş adamlarımızın katkılarıyla hasret gideriliyor. Bu programı; memleket özleminin aynı parkta, aynı çatı altında, birbiriyle kucaklaşan insanların güler yüzlülüğü olarak adlandırıyorum. 6 Mayıs’ta Alaçam’da yaptığımız Hıdırellez ve Güreş etkinliklerine büyük ilgi oldu. Oradaki güzelliklere buradan gelen tüm hemşehrilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Bugün Kapaklı’da Samsunlu olarak birçok aile geçimlerini temin etmek amacıyla gurbetteler. Burada bir hasret gideriyorlar ve birlikteliğin örneklerini en iyi şekilde veriyorlar. Ben hepinizi bu çatı altında göstermiş olduğunuz birliktelikten dolayı tebrik ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, 1000 km öteden Kaymakamımızın, parti yöneticilerimizin ve hemşehrilerimizin selamını iletiyorum.’’  dedi. Konuşmalarının ardından Uyar’a teşekkür plaketi takdim edildi.

‘’EN GÜÇLÜ DERNEKLERİMİZDEN BİRİ SAMSUNLULAR DERNEĞİ’’

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer de bir konuşma gerçekleştirdi. Samsunluların Kapaklı’daki nüfus ve ekonomik gücünden bahseden Kaymakam Yüzer, ‘’Ben orada otururken bir şey dikkatimi çekti. Bu KAPSAMDER bildiğim kadarıyla geçtiğimiz yıllarda yoktu. Adem Başkan ‘Evet yeni eklendi’ dedi. Bence çok güzel olmuş, çok kapsamlı bir dernek. Kapaklı’daki en güçlü derneklerimizden biri Samsunlular Derneği. Bu gücü de boşuna değil, çünkü Kapaklı’da yaklaşık 16-17 bin Samsunlu var. Gelirken Samsun’un ilçe nüfuslarına baktım. Asarcık nüfusu 16 binin biraz üzerinde, Yakakent nüfusu ise 8 bin küsür. Yani Kapaklı’da bir tane Asarcık, iki tane Yakakent var. Misafir gelen hemşehrilerimiz, Kapaklı’daki hemşehrilerinizle gurur duyabilirsiniz. Burada çok güzel işler yapıyorlar. Allah birliğimizi dirliğimizi bozmasın. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’’ Sözlerini kaydetti.

NEŞET ERTAŞ’TAN ALINTI YAPTI

Düzenlenen şenlik programının son konuşmacısı ise SAMKON Genel Başkanı Sezgin Gümüş oldu. Anneler Günü dolayısıyla tüm annelerin Anneler Günü’nü kutlayan Gümüş, ‘’Kıymetli hemşehrilerim 19 Mayıs Türk Milleti için önemli bir tarihtir ama Samsun için bir başka önemlidir. ‘Doğduğum tarih 19 Mayıs 1919 ve doğduğum şehir Samsun’ diyen Başkumandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile hemşehri olmanın haklı gururunu ve onurunu yaşamaktayım. Bu sebepten ötürü Mustafa Kemal Atatürk için Samsunlu hemşehrilerimizin huzurunda saygı ile eğiliyorum. Ayrıca malumunuz bugün Anneler Günü. Ne diyor üstad Neşet Ertaş? ‘İki nimetim var biri anam biri yarım. Biri var etti beni, biri yar etti beni. Biri anam biri yarim.’ Evet kıymetli hemşehrilerim, başta merhume annem Havva Gümüş ve şehit anneleri olmak üzere tüm annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum.’’ dedi.

‘’GELENEKLERİNDEN KOPAN MİLLETLERİN SİLİNMESİ MUKADDERATTIR’’

Gümüş, konuşmasını şu ifadelerle noktaladı; ‘’Geleneklerinden, göreneklerinden ve kök hücrelerinden kopan milletlerin tarih sahnesinden silinmesi mukadderattır. Bugün burada Samsun’un kültürel bir şenliği olan Bolluk Aşı etkinliğini Trakya’nın göbeğinde yaşatan Samsunlular Dernek Başkanı Mustafa kardeşimize, yönetimine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şenliğimizin hayırlara uğurlara vesile olmasını temenni ediyor, saygılar sunuyorum.’’

AĞALIK 55 BİN TL’YE VERİLDİ

Protokol konuşmalarının ardından şenliğin olmazsa olmazlarından ‘Ağalık Seçimi’ yapıldı. Keşkek kazanı etrafında toplanan Samsunlu iş adamları, Bolluk Aşı Şenliği Ağalığı ünvanı için yarıştı. Açık arttırma usulü yapılan yarışta, kazanan Has Acarlar İnşaat Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Acar oldu. 55 bin TL’ye ağalığı alan Kapaklı’nın tanınan iş adamı Hasan Acar, bu yıl ilki düzenlenen Bollu Aşı Şenliği’nin Ağası olarak seçildi.

Ağalık ihalesinin ardından vatandaşlara yemek ikramında bulunuldu. Yemekten sonra programda emeği geçen ve yardımda bulunan iş adamlarına plaketleri takdim edilerek program noktalandı.