Kapaklı Samsunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 7. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı 14 Nisan Pazar günü dernek lokalinde gerçekleştirdi. İki liste ile seçimlere gidilen kurul toplantısında 372 üye oy kullandı. Kurulda mavi listeyle Cimbek İnşaat Sahibi Mehmet Aktürk, beyaz liste ile de Veysel Erenler başkanlığa aday oldu. Geçtiğimiz dönem Kapaklı Samsunlular Derneği’ne başkanlık etmiş olan Mustafa Önder ise bu seçimlerde aday olmadı.

DİVAN ÜYELERİ SEÇİLDİ

Çoğunluğun sağlanması ile başlayan kurul toplantısında divan heyeti belirlendi. Divan Heyetine Adem Çil başkanlık ederken, katip üyeliklerine Hamit Güleç ve Burhan Nar seçildi. Heyetin belirlenmesinin ardından 1 dakikalık Saygı Duruşu’nda bulunuldu ve kurul gündemine geçildi. Yönetim Kurulu faaliyet raporunun okunup ibra edilmesi ile devam eden toplantıda, tahmini bütçe de görüşülerek gündeme alındı ve müzakere edilerek kabul edildi.

SANDIĞA KATILIM YOĞUN OLDU

Ardından yönetim kurlu ve divan üyelerinin seçimine geçilen toplantıda 476 üyeden 372 tanesi oy kullandı. Sabah 09.00’da başlayan seçimler akşam 17.00’da son buldu. Sandıkların açılmasının ardından kısa bir konuşma gerçekleştiren Divan Başkanı Adem Çil, ‘’Sabahtan beri üyelerimiz olsun, başkan adayları olsun kardeşlik içerisinde güzel bir seçim gerçekleştirdik. Öncelikle iki başkan adayımıza ve siz değerli Samsunlu hemşehrilerimize böyle güzel bir demokrasi şöleni yaşattığınız için teşekkür ederim. İnşallah Samsunlular olarak bundan sonra da adımıza yakışır işler yapacağımıza inanıyorum. Bugün çok güzel şeyler oldu bundan sonra da inşallah güzel bir şekilde finali yapacağımıza inanıyorum.’’ dedi.

YENİ BAŞKAN ‘MEHMET AKTÜRK’ OLDU

Çil’in konuşmasının ardından oy sayımı yapıldı. Başa baş giden seçimlerde beyaz listenin adayı Veysel Erenler 176 oy alırken; mavi listenin adayı Mehmet Aktürk ise 192 oy alarak sandıktan zaferle çıktı. Oy çoğunluğu ile Samsunlular Derneği’ne yeniden başkan seçilen Mehmet Aktürk, zaferini rakibi Veysel Erenler’e sarılarak kutladı. Sonrasında dernek üyelerine, yeni yönetimine ve tüm adaylara teşekkürlerini ileten Aktürk, ‘’Yeniden çıkmış olduğumuz bu yolda bizleri yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerime teşekkür ederim. Oy kullanmak için sandığa gelen ve bizleri bu göreve layık gören tüm Samsunlulara şükranlarımı sunuyorum. Size layık işler yapmaya çalışacağız.’’ dedi. Bu konuşmanın ardından toplantı son bulurken, dernek üyeleri ve yeni yönetim dernek lokali önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Önümüzdeki dönem Kapaklı Samsunlular Derneği’nde söz sahibi olacak yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor;

YÖNETİM KURULU ASİL

1-) Mehmet AKTÜRK

2-) Abdulhamit GÜLEÇ

3-) Savaş ÖNDER

4-) Mehmet Ali ACAR

5-) Ahmet KOÇ

6-) Durmuş SAĞDIÇ

7-) Mustafa KESKİN

YÖNETİM KURULU YEDEK

1-) Ali HEKİMOĞLU

2-) Ali BELAN

3-) Mustafa SAĞDIÇ

4-) Mehmet TUNÇ

5-) Emrullah AKTÜRK

6-) Yusuf GÜNDÜZ

7-) Hakan ATMACA

8-) İbrahim TOSUN

9-) Yusuf KIRIM

DENETLEME KURULU ASİL

1-) Hasan SEVİNÇ

2-) Abdullah GÖÇER

3-) Ömer ŞAHİN

DENETLEME KURULU YEDEK

1-) İbrahim YILDIZ

2-) Kadir BATUM

3-) Hüseyin TUNÇ