Kapaklı’nın en büyük sivil toplum kuruluşu olan Kapaklı Samsunlular Derneği, geçtiğimiz günlerde 7. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirmiş ve dernek başkanlığı görevine Mehmet Aktürk seçilmişti. Aktürk başkanlığındaki yeni yönetim, 21 Nisan Pazar günü dernek lokalinde düzenlenen kahvaltıda hemşehrileri ile ilk kez bir araya geldi. 

KATILIM YOĞUN OLDU

Gerçekleştirilen kahvaltı programına Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Muhtarlar, STK Başkanları, İş adamları ve çok sayıda dernek üyesi katılım gösterdi.

ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI

Program Uğur Rendeci, Hasan Aydoğdu ve İsmet Aktürk hocalar tarafından ebediyete intikal etmiş şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim Tilaveti okunması ile başladı. Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından İrfan Demir tarafından dua yapıldı. Geçtiğimiz gün Türkiye-Irak sınırında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 4 askerimiz de dahil olmak üzere tüm şehitlerimiz için dua edilen program, kahvaltı ikramı ile devam etti. 

‘’İNŞALLAH BİRLİĞİMİZ HİÇ EKSİLMEZ’’

Anlamlı programın açılış konuşmasını ise Kapaklı Samsunlular Derneği Başkanı Mehmet Aktürk gerçekleştirdi. Protokol mensuplarına ve tüm katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başlayan Dernek Başkanı Aktürk, ‘’Bildiğiniz üzere gerçekleştirdiğimiz son kongremizde üyelerimizin teveccühü ile başkan seçildim. Öncelikle beni bu göreve layık gören tüm dernek üyelerimize teşekkür ediyorum. Bugün bu birliği, beraberliği ve güveni tazelemek için bu programı düzenledik. İnşallah birliğimiz hiç eksilmez. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.’’ dedi.

‘’SAMSUNLU HEMŞEHRİLERİMİN BERABERLİĞİNİ İSTİYORUM’’

Aktürk’ün ardından dernek üyelerine hitap eden Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, yeni yönetimi kutlayarak sözlerine başladı. 31 Mart yerel seçimlerinde Samsunlulardan büyük destek gördüğünü kaydeden Çetin, ‘’Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Samsunlular bir seçime gitti ve nihayetinde Mehmet kardeşim dernek başkanı oldu. Herhangi bir kırgınlığa ve küskünlüğe mahal vermeden Samsunlu kardeşlerimizin birlik ve beraberliğini istiyorum. Yerel seçimlerde bize gösterdikleri destek ve teveccühe de tekrar teşekkür etmek istiyorum. Bu birlik ve beraberliğin 5 yıl boyunca devam etmesini canı gönülden arzuluyorum.’’ İfadelerini kullandı.

‘’ORTAK PAYDAMIZ KAPAKLI’’

Genel iktidarın destekleri ile Kapaklı’da değişimi başlatacağını kaydeden Çetin, ‘’ Mahalli İdareler Seçimlerinde 5 yıllık bir hizmet yolculuğuna çıktık. Bu yolculukta özellikle dernek yönetimleri, muhtarlarımız ve meclis üyelerimiz ile birlikte Kapaklı’ya gereken hizmeti getirmek için çabalayacağız. İnşallah en yakın zamanda hastanemizin temelini attıracağız. Bu konuda bayağı bir yol katettik. Yakın zamanda Kaymakamlık binamızı da tamamlayıp teslim edeceğiz. Ortak paydamız Kapaklı.’’ Sözleri ile konuşmasını noktaladı.

‘’İLERİDE ÇORLU VE ÇERKEZKÖY KAPAKLI’DAN KÜÇÜK KALACAK’’

Kahvaltı programının son konuşmacısı ise Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy oldu. Kapaklı’nın büyük bir mozaik olduğunu dile getiren Kaymakam Ünlüsoy, ‘’Bugün yeni yönetime gelen Mehmet kardeşimizin düzenlediği kahvaltı etkinliğindeyiz. Böyle ortamlarda birliğimiz, beraberliğimiz pekişiyor. Kapaklımız bugün 112 bin nüfusa ulaşmış bir ilçe. Ben bu ilçedeki nüfus artışının ilerleyen zamanlarda da devam edeceğine inanıyorum. Geometrik artış katlanarak gidecek demektir. İlerde bakacaksınız ki Çorlu, Çerkezköy gibi ilçeler Kapaklı’dan küçük kalacak. Çünkü burada inanmış, birbirine güvenmiş insanlar yaşıyor.’’ İfadelerini kullandı. 

‘’GELECEK NESİLLER İÇİN ÇALIŞIYORUZ’’

İlçenin coğrafi ve ekonomik açıdan önemli bir merkez olduğuna dikkat çeken Kaymakam Ünlüsoy, ‘’Türkiyemizin 81 ilinden iyi insanlar, burada gelecek arıyorlar. Elbette sizlerin burada yaptığınız çalışmalar kendiniz ve gelecek nesiller için ileriye dönük çalışmalar. Bizim de Türkiye Cumhuriyeti olarak burada yapacağımız iş sizlerin güvenliğini, sağlığını ve eğitimini sağlamak. Tüm bunlara baktığımızda Kapaklı’nın büyük bir ilçe olacağı fikri size hafif gelmesin. Bu gerçekleşecek bir düşünce. Nitekim Karaağaç’taki OSB’nin hemen altındaki hızlı tren projesi bitmek üzere. İkitelli ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Tüm bunlar Kapaklı’daki insanlarımızın iş, sosyal hayat ve kültürel anlamda birçok hizmete kavuşacağının göstergesidir. Ben bu duygu ve düşüncelerle hepimizin birlik ve beraberliğinin daim olmasını diliyor, teşekkür ediyorum.’’ Sözlerini kaydetti.

Konuşmacıların ardından kahvaltı programı noktalanırken, katılımcılar dernek lokali önünde hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.