Kapaklı Gazetesi - Kapaklı’nın ilk belediye başkanı Recep Güven’in büstü, bir süre önce bulunduğu yerden kaldırıldı. 4 büstün arasından yalnızca Kapaklı’nın ilk belediye başkanın büstünün kalkması ise tepkilere neden oldu.

2004 – 2019 dönemi Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı tarafından, 2018 yılında Bülent Ecevit Parkı’na kendisi dahil Kapaklı’ya hizmet vermiş 4 belediye başkanının büstü yaptırıldı. O yıllarda oldukça tartışılan büstlerden bir tanesi, geçtiğimiz yıl bulunduğu yerden kaldırıldı.

‘’NEDEN KALDIRILDI?’’

Yalnızca Recep Güven’in büstünün kaldırılması, fakat diğer üç büstün kalması vatandaşların tepkisini çekti. Duruma tepki gösterenlerden biri Recep Güven’in yeğeni Serpil Canbaz oldu. Sosyal medya hesabında büstün akıbetini soran Canbaz, ‘’ Kapaklı Bülent Ecevit Parkı’ndaki, Kapaklı için sayısız hizmetler veren rahmetli Recep Güven dayımın büstü nerede? Kapaklı’nın ilk Belediye Başkanının büstü neden kaldırıldı? Yerine konulmasını rica ediyorum. Bu mübarek kutlu gecede Dayıma rahmet diliyorum.’’ dedi.

BAŞKAN ÇETİN TALİMAT VERMİŞTİ

2019 yılı Ekim ayında gerçekleştirilen meclis toplantısında konuyla ilgili konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, söz konusu büstün Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Veysel Güven tarafından alındığını söylemişti. Mandalı’nın da dilerse büstünü alabileceğini söyleyen Çetin, ‘’Saygı duyuyorum ama toplumda bazı şeyleri ayrıştıran bölen bir yanı da olduğuna inanıyorum. Öncelikle Veysel Güven’den rica ediyorum babasının büstünü kaldıracağını söz vermişti. Büstlerin kaldırılmasını rica ediyorum. Siz de İrfan Başkana söylerseniz o da gelsin o büstünü alsın.’’ dedi.

YASAL MI?

Başkan Çetin’in bu konuşması akıllarda ‘Kapaklı Belediyesinin kaynakları ile yapılan eserlerin bu şekilde verilmesinin yasal olup olmadığı’ sorusunu akıllara getirdi. Yasadışı bir şekilde büstün verilmesi halinde herhangi bir işlem yapılıp yapılmayacağı ise kamuoyunda merak konusu oldu.