Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediyesi Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, Ramazan ayı nedeniyle Kapaklı genelindeki pastane ve fırınlarda denetimlerini sıklaştırdı.

Sağlık İşleri ve Zabıta Müdürlüğü tarafından başlatılan denetimler Ramazan ayı boyunca devam edecek. Vatandaşların gıdaya sağlıklı şartlarda ulaşmasını sağlamak amacıyla ilçedeki tüm fırın, pastane ve unlu mamul işletmeleri hijyen kontrolünden geçirilecek. Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından sağlıklı ve kaliteli bir hizmet için genel düzen, hijyen, genel temizlik kuralları, alet, ekipman temizliği, kişisel temizlik, depolama ve muhafaza koşulları gibi kriterler denetleniyor.

‘’DENETİMLER SIKLAŞACAK’’

Konuyla ilgili açıklama yapan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin özel, gıda üretim ve tüketimi yapılan iş yerlerinde rutin denetimlerin Ramazan ayı dolayısıyla sıklaştırıldığını, amaçlarının halkın sağlığını korumak ve olası olumsuzlukların önüne geçmek olduğunu ifade etti.

"HALKIMIZIN SAĞLIĞI HER ŞEYDEN ÖNEMLİ"

Güvenilir gıda satışını amaçladıklarını kaydeden Çetin, “Gıda üretiminde halk sağlığını gözeterek üretim ve satış yapan esnaflarımıza teşekkür ediyoruz. Amacımız iş yerlerine ceza yazmak değil, gıdaların üretimden tüketilinceye kadar sağlıklı ve güvenilir şekilde üretilmesi ve halkımıza sunulmasını sağlamaktır. Halkımızın sağlığı her şeyden önemli. Ramazan ayı boyunca fırınların, pasta ve tatlı imalathanelerinin kontrolleri sıklaştırılarak devam edecek” dedi.