Kapaklı & Çerkezköy'de termik santral yapılmasına karşı çıkan Sivil Toplum Kuruluşları'nın düzenlediği toplantıda, Pınarça halkına Termik Santralin zararları anlatıldı.

Kapaklı & Çerkezköy'de termik santral yapılmasına karşı çıkan Sivil Toplum Kuruluşları, 7 Mart 2018 Çarşamba günü saat 19:00’da Sezginler Kıraathanesi ‘nde Pınarçalılara Termik Santrallerin zararlarını anlattı. Düzenlenen toplantıda Kapaklı Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu Zonguldak Kültür ve İnceleme Gezisi’nde ziyaret edilen Çatalağzı Termik Santralleri ve Türkiye’deki birçok Termik Santral örnek gösterildi.

‘’AMACIMIZ BU GÖSTERİMLERİ YAN KÖYLERE YAYMAK’’

Düzenlenen toplantının açılış konuşmasını TEMA Vakfı Çerkezköy İlçe Sorumlusu Nilüfer Ceylan yaptı. Termik Santrallerin zararlarıyla ilgili video gösterilmeden önce video hakkında bilgilendirmede bulunan Ceylan, ‘’Bugün sizlere Yatağan, Çatalağzı ve birçok Termik Santralin de bulunduğu bir video kesiti göstereceğiz. Daha sonrasında sizlerle bu Termik Santraller hakkında konuşacağız ve daha fazla bilgi almak isteyenlere bilgi vereceğiz. Amacımız bu gösterimleri tekrarlamak ve tüm köylere yaymaktır. Pınarça’daki ilgi, Pınarça’daki sahiplenme çok iyi fakat tek başımıza yetmiyor. O yüzden öncelikle yanınızdaki kişiyi uyaracaksınız, daha sonrasında da yan köyleri uyaracağız. Böylelikle bunu durduracağız.’’ Dedi.

İZLEYENLER DEHŞETE KAPILDI

Ceylan'ın konuşmalarının ardından Pınarçalılara Termik Santrallerin zararlarını anlatan video gösterildi. Yer yer video hakkında bilgiler veren Ceylan'ı dinleyen Pınarçalılar gördükleri karşısında dehşete kapıldı.