Kapaklı Belediyesi tarafından yapılan ve Pınarça Mahallesi için önemli bir değere sahip olan  Bülent Ecevit Çok Amaçlı Salonu'nun açılışını gerçekleştirildi. 20 Mart Çarşamba günü saat 18.00'da gerçekleştirilen açılışa CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Siyasi Parti Temsilcileri, Pınarça Muhtarı Özcan Bozkaya ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

''12 AY GİBİ KISA BİR SÜREDE TAMAMLADIK''

Törenin açılış konuşmasını Bülent Ecevit Çok Amaçlı Salonu'nu inşa eden Hida Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Dursun gerçekleştirdi. Projenin kısa bir sürede yapıldığına dikkat çeken Dursun, ''13 Mart 2018 yılında yapımına başladığımız Çok Amaçlı Salonumuzu bugün itibariyle 12 ay gibi kısa bir sürede tamamlayarak Kapaklı halkının hizmetine açıyoruz. Çok Amaçlı Salonumuzun bu kadar kısa sürede tamamlanması, belediyemizin tarafımıza düzenli olarak ödediği hak edişleri sayesindedir. Bunun için Kapaklı Belediye Başkanımız İrfan Mandalı'ya ve bu projede emeği geçen belediye personeline yürekten teşekkür ediyorum.'' dedi. Proje hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Dursun, katılımcılara teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

''HAYIRLI UĞURLU OLSUN''

Dursun'un konuşmalarının ardından katılımcılara hitap eden Pınarça Mahalle Muhtarı Özcan Bozkaya ise; ''Büyükşehir Belediye Başkımız ve Belediye Başkanımıza, mahallemize yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yerel seçimlerde iki başkanımıza da başarılar diler, bugün açılışını gerçekleştireceğimiz Çok Amaçlı Salon'un mahallemize ve ilçemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim.'' ifadelerini kullandı.

''PINARÇALILAR BİZE BÜYÜK SEVGİ GÖSTERDİLER''

Açılış töreninde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da bir konuşma gerçekleştirdi. Pınarça'nın önemli bir değere sahip olduğunu kaydeden Albayrak, ''Bugün Pınarça'nın 5 yıl önceki heyecanını gördüm. Seçilmeden önce Belediye Başkanımız ile seçim çalışmaları kapsamında ne zaman Pınarça'ya gelsek, bize büyük bir sevgi ve muhabbet gösterdiler. Bu sevgi her gittiğim yerde Pınarça'dan bahsetmeme sebep olmuştu. Pınarçalılar 'Bize hizmet getirin' dediğinde biz bunu görev olarak saydık ve elimizden geleni yapmaya çalıştık. Böyle bir tesisin de Pınarçamıza kazandırılması çok önemli bir şey, bu tesisi mahallemize kazandıran Başkanımız Mandalı'ya teşekkür ediyorum.'' dedi. 

''DOĞAYI KORUYORUZ''

Açılış töreninin bir diğer konuşmacısı CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun oldu. Pınarçalı vatandaşların Termik Santral mücadelesini hatırlatan Aygun, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; ''Öncelikle hanımlarımızın, annelerimizin ellerinden öpüyorum. Onların vermiş olduğu mücadele sonrası Pınarçamıza yapılmak istenen Termik Santral'e, Danıştay kararı ile dur dedik. Birileri 'Termik Santral' derken, dün açılışını yaptığımız Rüzgar Enerji Santrali'nde Başkanımız onlara çok güzel bir yanıt verdi. Aynı saatlerde Büyükşehir Belediye Başkanımız da Malkara'da Güneş Enerji Santrali'nin açılışını gerçekleştirdi. Yani biz temiz enerjiye önem veriyoruz, doğayı koruyoruz. ''

''BU GÖREVLER ASLINDA MERKEZİ YÖNETİMİN''

Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin önemli hizmetlere adım attığını söyleyen Aygun, ''Bunlara ek olarak 11 ilçede 11 okul yapan Büyükşehir Belediye Başkanımızı ve meclisini kutluyorum. Yapılan bu güzel yatırımlara bir örnek de Belediye Başkanımız İrfan Mandalı bugün Çok Amaçlı Salon'u hizmete açıyor. Bu görevler aslında merkezi yönetimin. Okul yapmayan Milli Eğitim'in görevini Büyükşehir, spor salonu yapmayan Spor Bakanlığı'nın görevini de Kapaklı Belediyesi üstlenmiştir. Kendilerini kutluyorum. '' diyerek konuşmasını tamamladı.

'KÖYLÜ KADINLAR' ŞİİRİNİ OKUDU

Törenin son konuşmacısı Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı oldu. ''Konuşmama, bu güzel salona adını verdiğimiz rahmetli Bülent Ecevit'in bir şiiri ile başlamak istiyorum. Ve bu şiiri Termik Santral mücadelesinin simgesi olan kadınlarımıza armağan ediyorum.'' diyerek konuşmalarına başlayan Mandalı, Bülent Ecevit'in 'Köylü Kadınlar' şiirini okudu. Ecevit'i anmayı da ihmal etmeyen Başkan Mandalı, konuşmasına şu ifadelerle devam etti; ''Bu vesile ile rahmetli Ecevit'i sevgi ve saygıyla anıyorum. Sizlerin huzurlarınızda bir kez daha Pınarça'lı teyzelerimize şükranlarımı sunuyorum. Pınarçamıza birlikte sahip çıktık. Eğer bugün Termik Santral değil, böyle güzel bir spor tesisini açabiliyorsak bu sizlerin sayesindedir. Sizin bizlere gösterdiğiniz teveccüh bizleri cesaretlendiriyor. Biz de sizlerden aldığımız destek ile size yakışır hizmetler yapmaya devam ediyoruz.''

''PINARÇAMIZA ARTI BİR DEĞER KAZANDIRACAK''

Bülent Ecevit Çok Amaçlı Salonu'nun özelliklerinden bahseden Başkan Mandalı, ''Bugün açılışını yapacağımız Bülent Ecevit Çok Amaçlı Salon ile Pınarçamız artı bir değer kazanacaktır. Bu salonun içerisinde düğün salonu, spor salonu, muhtarlık binası ve otopark yer alıyor. Masa tenisi müsabakaları düzenleyerek gençlerimizin geleceğine katkı sunuyoruz. Tabi bununla yetinmeyerek gelecek dönem Çok Amaçlı Salonumuzun önünde meydan düzenlemeleri ve park yenilemeleri yaparak sizlere hizmetlerimizi sunacağız. '' dedi.

''İŞ BİLENİN KILIÇ KUŞANANIN''

Geride bıraktığı 5 yılda, Kapaklı için önemli hizmetleri faaliyete geçirdiğini kaydeden Başkan Mandalı, ''2019'un ikinci yarısında yaptığımız girişimlerle Pınarçamızı doğalgazla buluşturacağız. Hemen ardından yol, kaldırım gibi üstyapı çalışmalarını da Büyükşehir Belediyemiz ile koordineli olarak gerçekleştireceğiz. İş bilenin, kılıç kuşananın derler. Bizler sizlere hizmet etmek için geceli gündüzlü çalışıyoruz. Bugün önce Kapaklı'da Atatürk Kültür Merkezimizi, ardından Bülent Ecevit Çok Amaçlı Salonumuzun açılışını gerçekleştirdik. Tabiri caizse birileri gibi boş konuşmuyoruz. Yalanla, dolanla işimiz yok. Biz değil, icraatlerimiz konuşuyor.'' şeklinde konuştu.

Başkan Mandalı'nın konuşmalarının ardından kurdele kesim töreni gerçekleştirerek, salon faaliyete açıldı.