Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Pınar Şenliği ile ilgili yapılan ankette, “Pınar Bulvarı trafiğe kapatılsın mı?” sorusuna vatandaşların yüzde 37,4’ü evet cevabını verdi. Konuyla ilgili konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, taleple ilgili bir proje yürüttüklerini söyledi.

“YÜZDE 37,4’Ü TAMAMEN TRAFİĞE KAPATILMASINI TALEP ETTİ”

Meclis toplantısı öncesi bir konuşma gerçekleştiren Başkan Çetin, “Kapaklı Pınar Şenliği, Temmuz ayı sonunda planladığımız bir programdır. Yangınlar sebebiyle bu programı erteledik ve Eylül ayı sonunda geçtiğimiz Cumartesi – Pazar günleri gerçekleştirdik. Etkinlik sonrasında Halkla İlişkiler Müdürlüğümüz bir anket tertipledi. 7 soru sorduk, soruların farklı içerikleri var ama asıl bizim üzerinde durduğumuz Pınar Bulvarı’nın trafiğe kapatılmasıyla ilgili kısım oldu. Bununla ilgili vatandaşların yüzde 37,4’ü bulvarın tamamen trafiğe kapatılmasını talep etmiş. Yüzde 25,1’i kısmi olarak kapatılmasını uygun görmüş. Fikrim yok diyenler var, yüzde 17’de kapatılmasını uygun görmeyen bir kitle var. Bu çalışmalarımıza biraz daha renklendirerek, çeşitlendirerek, devam etmek istiyoruz. Meclisimizdeki arkadaşlarımızın önerileri varsa projeye dahil edip daha verimli bir şekilde bu projeyi sürdürebiliriz.” ifadelerini kullandı.

“HALKIN TEVECCÜHÜ İYİ OLDU”

Şenliğe komşu ilçelerden de katılım sağlandığını belirten Başkan Çetin, “2 gün boyunca alandaydım ve Çorlu’dan, Saray’dan, Çerkezköy’den birçok vatandaşın oraya gelip alanda bulunduğunu gördüm. Kapaklı halkının da teveccühü iyi oldu. Kapaklı’ya değer katacağını düşündüğüm bir proje bu. Bu dükkanların tabelalarının tek tip yapılması ve cephe giydirilmesi ile ilgili bir çalışmamız var. Yazın esnafa engel olmayalım, işini engellemeyelim diye yapmadık. Hava koşulları imkan verdiği ölçüde ilkbahara kadar bu projeyi tamamlamak istiyoruz. O zaman caddenin görüntüsünde farklılık ortaya koyacağız. Devamında diğer caddelerimizde de benzer dekoratif çalışmalarla şehrimize estetik kazandırmaya devam ediyoruz. Cambazlar Caddesi ve Vatan Caddesi’ni de önümüzdeki yıllarda şehrimize değer katacak bir estetiğe kavuşturmak istiyoruz. Kazak Gölümüzü de birkaç proje ile zenginleştirerek ailelerimizin zaman harcayacağı bir mekana dönüştüreceğiz.” dedi.