Kapaklı Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında gerçekleştirildi.

5 Haziran 2018 Salı günü saat 14:00’da Kapaklı Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda, 12 maddelik belediye meclis gündemi oylandı. Gerçekleştirilen toplantıda folklorik gezi düzenleyecek okullara meclisten onay kararı çıkarken, Turgut Özal Caddesi’nde semt pazarı kurulması talebi ise İmar Komisyonu’na havale edildi.

SEÇİM İÇİN TEMENNİLERDE BULUNDU

Toplantının açılış konuşmasını Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı gerçekleştirdi. 24 Haziran seçimleri için dilek ve temennilerde bulunan Başkan Mandalı, ‘’Önümüzde demokrasinin olmazlarından, olağan değil de olağanüstü bir şekilde öne çekilmiş bir genel seçim var. Hayırlısıyla, memleketimizin bekası için, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalmak kaydıyla iyi bir seçim olmasını diliyorum. 24 Haziran seçimleri hepimize hayırlı uğurlu olsun. Bu duygu ve düşüncelerle Haziran ayı meclis toplantısını açıyorum. ‘’ dedi.

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

1 dakikalık Saygı Duruşu’nun akabinde meclis gündeminin görüşülmesine geçildi. İlk görüşülen gündem maddeleri Belediye Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından sunulan 1589 ada 1 parsel 26 nolu işyerinin satışı konulu yazı ve Fatih Mahallesi 727 ada 8 parselde bulunan tamamı 135,00 m²  arsada bulunan 23,00 m² lik Belediye Hissesinin hissedarına satışı konusu oldu. İlgili gündem maddeleri oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 

KADRO DEĞİŞİKLİKLERİ ONAYLANDI

5. gündem maddesinde ise Belediye İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan Dolu Kadro Değişikliği konulu yazı meclis onayına sunuldu. Gündem maddesi belediye meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edilirken, 6. Gündem maddesi olan Boş Kadro Değişikliği de meclisten oy birliği ile geçti.

FOLKLORİK GEZİLERE BELEDİYEDEN DESTEK

Gündem, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gelen Kültürel Gezi Personeli görevlendirilmesi konulu yazıların görüşülmesi ile devam etti. İlgili yazıda Yanıkağıl ve Yıldızkent Ortaokulları, folklor ekibi ile festivallerde halk oyunu gösterisi sergilemek için konaklama, araç ve personel talebinde bulundu. Okulların bu talebini görüşen belediye meclisi, ilgili gündem maddelerini oy birliği ile kabul etti.

TURGUT ÖZAL CADDESİ’NE SEMT PAZARI İSTEDİLER

Meclisin 10. Gündem maddesi ise Kapaklı Pazarcılar ve Küçük Esnaflar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından sunulan önerge ile Turgut Özal Caddesi’nde geçici semt pazarı talebi oldu. Gündem maddesi, oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. 

İKİNCİ OTURUM PERŞEMBE GÜNÜ

İlk 10 gündem maddesinin oylanmasından sonra, meclis toplantıyı noktaladı. 7 Haziran 2018 Perşembe günü saat 16:00’da 2. Oturum için yeniden toplanacak olan meclis, İmar Komisyonu ve Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen kararları görüşecek.