Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Pazarcılar ve Küçük Esnaflar Yardımlaşma Derneği’nde düzenlenen kongrede yeni dernek başkanı Çetin Tutar oldu.

Kongre, 19 Ekim Cumartesi günü saat 17.00’da dernek lokalinde gerçekleşti. Kongreye Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Metin Kanat, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükanlı, Saray Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Özen ve çok sayıda dernek üyesi katılım sağladı. 

YENİ DERNEK BAŞKANI TUTAR OLDU

1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan kongrede, faaliyet raporları okundu. Ardından seçimlere geçilen kongrede, tek liste ile seçime giren Kurucu Dernek Başkanı Çetin Tutar tekrar göreve getirildi. Tutar'ın yönetimi, şu isimlerden oluştu; Halil Elgün, Selçuk Demirkıran, Ekrem Karadeniz, Ethem Tekin, Satılmış Salcıoğlu ve Esat İnal. Eski Dernek Başkanı Sedat Şen, Tutar ve yönetimine başarılar diledi. 

‘’ÇETİN TUTAR FEYZ ALDIĞIM BİR AĞABEYİMDİR’’

Ardından dilek ve temenniler bölümüne geçilen kongrede ilk söz alan isim Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin oldu. Yeni yönetime başarılar dileyen Başkan Çetin, ‘’Öncelikle derneğin yeni yönetiminin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Malumunuz olduğu üzere göreve geleli 6 ay oldu. Dernek Başkanımız ile beraber pazarcı esnafımızın taleplerini dinlemek üzere 4-5 defa bir araya geldik. Ayrıca yeni seçilen Çetin Başkanımız ile birlikte 1994 yılında siyaset arenasında tanıştık. O dönemden beri tanıdığım, feyz aldığım bir ağabeyimdir. 25 yıldır da yerel siyasetin içinde olan bir kardeşiniz olarak kendisinin derneğe çok faydalı olacağına eminim.’’ dedi.

‘’EN KISA SÜREDE KAPALI PAZAR YERİ SORUNUNU ÇÖZECEĞİM’’

Kapalı Pazar Yeri hakkında konuşan Çetin, ‘’Biz ilk geldiğimiz gün hemen Kapalı Pazar Yeri hakkında oturduk tartıştık. Şu anda Karagöz Gölü dediğimiz alandaki 10 bin metrekarelik bir alanı kapatmak istedik. Burası Milli Emlak’a ait bir yer ve park yeri olarak görünüyor. Biz bu yerde bir Millet Bahçesi ve kenarında Kapalı Pazar Alanı yapmak istedik. Ancak sürecin uzun olacağı ihtimalini göz önünde bulundurarak yeni bir Pazar alanı daha yapılmasını uygun gördük. Kapaklı büyüyor, 1 değil 2 tane belki de 3 tane Pazar yeri yapmamız gerekebilir. Yeni Pazar yeri için mezarlığın alt tarafında olan ve şu anda kullanılmayan bir yerimiz var. Bir tesis olarak ayrılmış ve Milli Emlak’ın bir yeri. Eğer borç sorununu kısa sürede çözebilirsek bir pazar alanı yapmayı düşünüyoruz. Ben size söz veriyorum, en kısa zamanda Kapalı Pazar Yeri sorununu çözmek için gayret edeceğim.’’ İfadelerini kullandı.

‘’SAATE RİAYET EDİLMEDİĞİNİ DUYUYORUM’’

Pazarcı esnafının tezgah kapatma saati ile ilgili de bir uyarı yapan Başkan Çetin, ‘’Biraz önce Ali Başkanım ifade etti, bizim de temizlik ekiplerimiz bu konuda sitem ediyorlar. Pazarcılar Derneği yönetimimiz ile zabıta ekiplerimiz pazarcıların saat 22.00’da tezgahların kapatılmasını kararlaştırmışlardı. Ancak buna riayet edilmediğini duyuyorum. Hem temizlik ekibi hem de vatandaşlar bu konuda şikayetçi. Bu konuda yönetimle beraber kurallara uyum sağlarsak memnun olurum. ‘’ diyerek konuşmasını noktaladı.

‘’ÖNCELİĞİMİZ MAHALLEMİZDE, CADDEMİZDE, SOKAĞIMIZDA İKAMET EDENLER’’

Başkan Mustafa Çetin’in ardından dernek başkanlığı görevine getirilen Çetin Tutar söz aldı. Katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başlayan Tutar, ‘’Belediye Başkanımız Kapalı Pazar ile alakalı 3 nokta belirledi. Bu noktaları biliyordum. Şunu belirtmek istiyorum ki; hem Pazarcılar Derneği yönetimi olarak hem de Kapaklı’daki bir pazarcı esnafı olarak bu süreçte ne kadar başkanımıza ne kadar yardımcı olursak o kadar bize faydalı işler ortaya koyacağız. Bize söyleneni yapmazsak özür dileyerek söylüyorum ki bugün rahatlıkla girdiğimiz o kapılar yarın çok zor açılacaktır. Önceliğimiz Pazar Yeri’dir. Biz Kapaklı halkına hizmet götürürken, kendi ekonomik şartlarımızdan önce o mahallede, o caddede, o sokakta ikamet edenleri düşünmek zorundayız. Örnek olacak bir şekilde pazarımızı kurmalıyız.’’ Sözlerini kaydetti.

Dilek ve temennilerin ardından yeni dernek yönetimi ve üyeler, dernek lokali önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Sonrasında katılımcılara yemek ikramında bulunularak kongre tamamlandı.