Kapaklı Gazetesi - Geçtiğimiz hafta Velimeşe OSB’deki bir fabrika, Türk Metal Sendikası’na üye oldukları gerekçesiyle 4 işçinin görevine son vermişti. Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Metal Sendikası Kapaklı Şube Başkanı Günay Öden, 27 işçinin daha çıkarıldığını söyledi.

İşten çıkarılan işçilerin sayısının toplam 31’e ulaştığını söyleyen Türk Metal Sendikası Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden, ‘’Türk Metal Sendikası Kapaklı Şubesi olarak örgütlenmekte olduğumuz Velimeşe OSB’de bulunan Ünal Kablo firması, üyeliklerini yaptığımız arkadaşlarımızdan 4 Ağustos tarihinden başlayarak bugüne kadar 31 kişiyi işten çıkarmıştır. Ünal Kablo suç işlemektedir. İşçi çıkarmanın yasak olduğu bugünlerde bu arkadaşlarımızı sendikaya üye oldukları için hiçbir gerekçe göstermeden 25/2 maddesinden iş akdini feshetmiştir.’’ dedi.

‘’MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEKTİR’’

Fabrika hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirten Şube Başkanı Özden, ‘’Türk Metal Sendikası Kapaklı Şubesi olarak şu anda Ünal Kablo önünde eylemlerimiz devam etmektedir. Ayrıca işten çıkarılan arkadaşlarımız için sendika avukatlarımız tarafından işe iade davaları açılmıştır. Bu onurlu mücadelemiz, Türk Metal Sendikası bayrağı dalgalanana kadar devam edecektir.’’ İfadelerini kullandı.