Kapaklı Gazetesi - Kapaklı’da ailesi ile kaldığı evin penceresinden düşen minik Ömer Akif’in babasının yardım çığlığına Tekirdağ Valiliği kayıtsız kalmadı. Valilik, Akif’in İstanbul Sultan 2. Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde 2 yaşındaki Ömer Akif isimli bir bebek, ailesi ile kaldığı evin penceresinden düşerek ağır yaralandı. Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Akif'in çenesinde ve vücudunda ciddi kırıklar meydana geldi. Oğlunun tedavi edilmesi için bulunduğu hastaneden sevk edilmesini talep eden Baba Muhammet Ataseven ise, yetkililerden yardım talep etmişti. Baba Ataseven'in yardım talebini dikkate alan Tekirdağ Valiliği, minik Akif'in İstanbul'daki bir hastaneye sevk edilmesini sağladı. 

Süreçle ilgili valilik tarafından yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi; ‘’06.10.2020 günü yüksekten düşme sonucu yaralanan Ömer Akif Atasever isimli çocuğumuzun tedavi süreci ve sağlık durumunun takibi ile ilgili, bazı Basın Yayın organlarında çıkan yanlış haberlerle alakalı kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı duyulmuştur. 06.10.2020 günü Çerkezköy Devlet Hastanesi acil servisine getirilen çocuğumuzun gerekli tetkikleri yapılıp, Çocuk Cerrahisi, Ortopedi ve Beyin Cerrahisi uzmanları tarafından muayeneleri gerçekleştirilmiş ve tedavi sürecine başlanmıştır.

‘’SAĞLIK DURUMU ENGEL TEŞKİL EDİYORDU’’

Hasta çocuğumuzun sağlık durumu ileri tedavi için başka bir hastaneye sevk edilmesine engel teşkil ettiğinden dolayı, durumu stabil hale gelene kadar tedavi ve kontrollerine babasının sevk ısrarına rağmen hastanemizde devam edilmiştir. Sağlık durumu sevke elverişli olduğu anda, İlçe Kaymakamımızın ve Sosyal Yardımlaşma Vakfımızın yardımlarıyla, babanın sevk için ısrar ettiği İstanbul Sultan 2. Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi plastik cerrahi kliniğine hastanın sevki 09.10.2020 tarihinde sabah 10.45 de 112 koordinasyonunda ambulans ile sağlanmıştır

‘’HER TÜRLÜ DESTEKTE BULUNULACAK’’

Konu ile ilgili olarak; hastamız her aşamada Valiliğimiz, İlçe Kaymakamımız ve Doktorlarımız tarafından takip edilmiş ve kendisi için en uygun olan hareket tarzı seçilmiştir. Hasta çocuğumuzun sevk edildiği İstanbul Sultan 2. Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile iletişim halinde bulunmaya ve çocuğumuzun tedavi süreci ile ilgilenmeye devam etmekteyiz. Tedavi süreci ile ilgili olarak çocuğumuzun ailesine her türlü destekte bulunulmuş olup desteklerimiz devam edecektir. Hasta çocuğumuza acil şifalar diliyoruz.’’