Kapaklı Gazetesi - Kapaklı’nın ilk kadın öğretmenlerinden Sabret Arıcı, geçtiğimiz yıl vefat etti. Eşinin mezarını düzenli olarak ziyaret eden Kapaklı Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Kadir Arıcı da, mezarlığa diktikleri çiçeklerin hayvanlar tarafından yendiğini ve bölgede otlatılan hayvanların mezar aralarına pislediğini belirtti.

Konuyla ilgili dilekçe yazdığını fakat cevap alamadığını belirten Arıcı, ‘’Kapaklı’nın yeni mezarlığında eşim emekli öğretmen Sabret Arıcı’nın mezarı üzerine ektiğimiz çiçekleri bazı zamanlar keçi ve koyunlar, bazı zamanlar da inekler tarafından otlanmak şeklinde köklerinden çıkarılarak tahrip edildiğini tespit ettim. Bu hususta büyükşehir mezarlıklar müdürlüğü Kapaklı birimine dilekçe ile şikayette bulundum. Bugüne kadar tedbir alınması şöyle dursun, arayan soran olmadığı gibi cevap dahi alamadım. ‘’ dedi.

‘’ÖLÜSÜNE SAYGISI OLMAYANIN DİRİSİNE HİÇ SAYGISI OLMAZ’’

Mezarlıkta hayvan otlatılmasına müsaade edilmemesi gerektiğini savunan Arıcı, ‘’Fotoğrafta görüldüğü şekilde hayvan yollara pislemiş ve mezarların arasında otlamaya devam ediyor. Burası mezarlık mı hayvan otlatma merası mı? Yakın zamanda mezar taşlarına da zarar verilmesi muhtemeldir. Bu duruma bir çare bulunması hususunda yetkililerden cevap beklemekteyim. Bir ata sözümüzü de hatırlatmadan geçemiyorum. Ölüsüne saygısı olmayanın, dirisine hiç olmaz…’’ ifadelerini kullandı.