Kapaklı Gazetesi - Kapaklı’nın ilk kadın öğretmenlerinden olan ve 79 yaşında hayatını kaybeden Sabret Arıcı’nın ismi, Pınarça Mahallesi’ndeki parkta yaşatılacak.

Pınarça Mahallesi’nde yapılan törene Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Kapaklı Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı ve merhume öğretmen Sabret Arıcı’nın eşi Kadir Arıcı ve davetliler katıldı.

“ÖMRÜMÜZÜN 57 YILINI ANLATMAYA SAATLER YETMEZ”

Açılış töreni 1 dakikalık Saygı Duruşu’nda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Törende konuşan öğretmen Sabret Arıcı’nın eşi Kadir Arıcı, Sabret öğretmenin mesleğine aşık biri olduğunu söyledi. Arıcı, “Mesleğinde 30 yılı aşkın çalışmalarını, birlikte ömrümüzün 57 yılını anlatmaya saatler yetmez. Bugün burada, soğuk kış gününde bizlerle birlikte olan Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, hizmetleri olan belediye personelimize, Pınarça Mahalle Muhtarımıza ve bizlere destek veren Kapaklı’dan gelen dostlarıma ve Pınarça halkına sonsuz teşekkürlerimi sunarım.” dedi.

“ALLAH RAHMET EYLESİN, MEKANI CENNET OLSUN”

Arıcı’nın ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de kısa bir konuşma yaptı. Başkan Çetin, Sabret Arıcı öğretmene Allah’tan rahmet dileyerek, “Sabret hocamızın biyografisini biliyoruz ama ben hocamızı yakinen tanıyan biri olarak ilçemizin, bölgemizin ihtiyaçlarını yaşına ve hastalığına rağmen heyecanla anlatmasından feyz aldık. Pınarça mahallemizde 1960 ihtilalinde başöğretmen ve muhtar olarak görev yapması hasebi ile buradaki mevcut parkımızda değişiklikler yaparak ismini parkımıza verdik. Hocamızın adını artık burada yaşatacağız, Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah. Eşi Kadir Arıcı ile son derece uyum içerisindeydiler Kapaklımızın örnek çiftlerinden oldular, Kadir ağabeyimiz bir çok sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyor kendisine bir kez daha sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından park, kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.