Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezi yaklaşan okul dönemi öncesi öğrenci taşıma servislerini muayeneden geçirdi. 

2019 – 2020 Eğitim Öğretim yılı öncesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçedeki öğrenci taşıma servisleri denetimden geçirildi. Sabah 09:00’da Mithatpaşa Caddesi’nde gerçekleştirilen denetimlere 100’ün üzerinde servis katılırken, uzun araç kuyrukları oluştu.

ARAÇLAR TEK TEK KONTROL EDİLDİ

Ulaştırma Koordinasyon Merkezi Ticari Plaka İşlemleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından gerçekleştirilen denetimlerde 100’ün üzerinde aracın öğrenci ve personel servisi taşımacılığına uygunluğu değerlendirildi. Araçların sinyalleri, yolcu kapasiteleri ve sürücülerin bilgileri kontrolden geçirildi. 

''KALİTELİ VE GÜVENLİ TAŞIMACILIĞI SAĞLIYORUZ''

Denetimlerle ilgili açıklamada bulunan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, ‘’Her yıl okullar açılmadan önce gerçekleştirilen Öğrenci Servisi Taşımacılığı araç uygunluğu testimiz bu sene de Mithatpaşa Caddesi üzerinde yapıldı. Bu testin amacı araçlarımızın öğrenci taşımacılığına uygun olup olmadığını, eksik olan belge ve evrakların tamamlanıp uygun hale getirilmesi için kontrol ve düzenleme yapılmasını sağlamaktır. Böylelikle hem kaliteli, hem de güvenli bir öğrenci taşımacılığını öne çıkararak öğrencilere ve velilere hizmet sunarak bir sezon geçirmek en büyük hedefimizdir.’’

VELİLERİ UYARDI

Öğrenci velilerine de tavsiyelerde bulunan As, ‘’Ayrıca velilerimize de tavsiyem öğrencisini servis aracına yazdırırken mutlaka aracın (J) plakalı olmasına dikkat etsin. Yeni Eğitim ve öğretim yılının hem öğrencilerimize, hem de velilerimize ayrıca servisçi esnafımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim.’’ Dedi.