Kapaklı Gazetesi - İYİ Parti Kapaklı İlçe Teşkilatında bir basın açıklaması düzenleyen Nurcan Temel, Kapaklı Kent Konseyi’ne başkan adayı olduğunu duyurdu.

Düzenlenen basın açıklamasına İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri ve partililer katıldı. Program öncesi konuşma gerçekleştiren İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin ve CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, Temel’e başarılar dileyerek destek verdiklerini dile getirdi.

“AYRIM GÖZETMEKSİZİN GÖREVİ DEVRALMAYA HAZIRIZ”

Akabinde kendisini tanıtarak sözlerine başlayan Nurcan Temel, “Ben Nurcan Temel. 1970 İstanbul Doğumluyum. Evli, 2 çocuk annesiyim. Uzun yıllardır Kapaklı’da ikamet ediyorum. Mesleğim sigortacılık ama Kapaklı’da ikamet etmeye başladıktan sonra ara verdim. Şimdilerde ev hanımıyım. Tabi ki herkesin inanışı ve bir siyasi görüşü var buna saygı duymak lazım. Öncelikle bu zamana kadar İYİ Parti çatısı altında bizi birleştiren ve beni bu göreve layık görerek benim aday olmam için beni cesaretlendiren İlçe Başkanımız Yusuf Çetin’e ve yönetimine teşekkürlerimi sunarım. Bizler her şeyden önce memleket sevdamız, yaşadığımız bölgeye olan bağlılığımız adına, çalışmalarımızda faydalı olabilmek için hiçbir çıkar, hiçbir ayrımcılık gözetmeksizin bu görevi devralmaya adayız.” dedi.

“1 OY DAHİ ALSAM BÜYÜK MEMNUNİYET DUYARIM”

Kent Konseyi’nin önemli bir yapılanma olduğunu vurgulayan Temel, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Kent Konseyi, kentin koşullarını gözeterek, tarafsız bir yaklaşımla görüş ve öneriler oluşturmak, katılımcılığı ve ortak akla dayanan uzlaşmayı esas almak, değişimi ve yenilikleri önceden fark ederek sonuç odaklı çalışma kültürünü benimsemektir. Kent Konseyleri, kentte yaşanan sıkıntıları, kentin ihtiyaçlarını ve çözüm yollarını geliştirecek ciddi bir kuruluştur. Belediye hizmetlerinin planlanmasında, bu şehirde yaşayan insanların refah seviyesinin arttırılmasında, şehrin geleceğinin planlanmasında, bu konseyin yapacağı çalışmaların ve öne süreceği görüşlerin son derece aydınlatıcı olduğuna inanıyorum. Kapaklı Kent Konseyi, herkesin ve hepimizin ortak paydasıdır. O ortak paydada herkesin gönül rahatlığı ile buluşması, bir araya gelebilmesi, Kapaklı’nın sorunlarına yönelik çözüm üretmek için 28 Haziran‘da yapılacak Kent Konseyi Genel Kurulu’nda, Kapaklı Kent Konseyi Başkanlığına adayım. Bu süreçte birden fazla başkan adayı olabilir. Seçilsem de seçilmesem de 1 oy dahi alsam o adaylardan biri olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Dilinde ve kalbinde demokrasi olan herkesin bunu kutlaması gerekir.”

“BU GÖREVLER HİZMET AMAÇLIDIR”

Kent Konseyi’nin birleştirici bir gücü olduğunu söyleyen Temel, “Herkesin katılmak isteyeceği bir Kent Konseyi algısını Kapaklı’da oluşturmalıyız; kimse dahil olmaktan imtina etmemeli. Bu tür görevler tamamen gönül ve hizmet amaçlıdır. Kentin hak ve hukukunun korunması ile hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi için sivil toplum kuruluşlarıyla iç içe bir yerel yönetim oluşturarak toplumun her kesiminin kendinden bir şey hissedebildiği bir işbirliği içinde çalışmalarımızı yürüteceğiz. Şunu unutmayalım ki; kent konseyleri siyaset üstü bir yapılanmadır. Kent Konseylerinin demokratik kitle örgütlerini bir arada toplayarak çatı görevi gördüğünü özellikle belirtmek isterim. Kentimi dil, din, ırk, siyasi düşünce, felsefi inanç ve cinsiyet ayrımı gözetmeden birlikte yönetmeyi, kentimizi daha çağdaş, daha katılımcı, kentlilik bilinci ve kültürünü geliştirerek, gönüllük esasına dayanarak çok yönlü katkılar sağlamak için mücadele edeceğiz. Sizlerin destekleri ve katılımlarıyla güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum. Konuşmamın sonunda gelirken kendisine tanınan bu demokratik temsil hakkını kullanarak, kendi özgür iradesi ile tercih yapacak olan tüm Kapaklı Kent Konseyi temsilcilerini şimdiden tebrik ediyor, beni dinlediğiniz için de teşekkür ediyorum. Kapaklı için her şeyin güzel olmasını diliyorum.” dedi.