Kapaklı Gazetesi - Nano kaplar özellikle hafifliği ve sağlamlığı ile dikkat çekiyor. En sağlam için sitemize buyurun. Uzmanlara göre normal telefon kaplarından 400 kat sağlam olan nano kaplara, antibakteriyel özelliği ile pandemi döneminde adeta talep yağıyor.

Kapaklı’da ilk nano kap üretimini yapan Medya İletişim Sahibi Erdinç Yılmaz, konuyla ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Telefon, tablet, kamera monitörü, lcd ekran gibi cihazlara nano malzemeden yapılmış ekran koruyucusu ürettiklerini belirten Yılmaz, 15 saniye içinde her türlü cihaza uygun ekran koruyucu ve telefon kılıfı ürettiklerini söyledi.

‘’NANO TEKNOLOJİ İLE KENDİMİZ ÜRETEBİLİYORUZ’’

Nano teknolojinin kullanımının ülkemizde yaygınlaştığını belirten Medya İletişim sahibi Erdinç Yılmaz, ‘’Yaklaşık 20 yıldan beri iletişim sektörünün içerisindeyiz. Yenilikleri bölgemizdeki müşterilerimize sunmaya çalışıyoruz. 6 Mayıs 2020 tarihinde cep telefonlarına gelen zamdan sonra cihazlarımız minimum 2-3 bin TL’ye çıktı. Yeni bir cihazın alım gücü düştüğü için mevcut telefonlarımızı daha iyi korumamız gerekiyor. Pandemi sürecinde telefon kabı gibi teknik malzemeler, yurt dışından geldiği için tedarik sorunu yaşadık. Tedarik için yaptığımız araştırmalar sonucu nano teknoloji ile tanıştık. Bu nano teknoloji makinesi sayesinde tüm koruma kaplarını kendimiz üretebiliyoruz. Yurt dışına bağımlılık ve stok derdi bu sayede azaldı.’’ dedi.

‘’KIRILMAZ CAMLARDAN 400 KAT DAHA DAYANIKLI’’

Nano teknoloji ile yapılan koruyucu kapların, standart kırılmaz camlara nazaran 400 kat daha dayanıklı olduğunu söyleyen Yılmaz, ‘’Nano teknolojisi 1974 yılında çıkmış bir teknolojidir. Birçok ülke bu teknolojiye milyarlarca dolar para yatırdı. Moleküler yapısı sayesinde ‘kırılmaz cam’ diye tabir edilen camlardan 400 kat daha dayanıklı. Bizim için avantajlı olan kısmı ise yaklaşık 15 saniyede bu koruyucu kapları kendimiz üretebiliyoruz ve anında müşterimize sunuyoruz. İleride bunun gibi 2-3 makine daha tedarik etmeyi düşünüyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

‘’NANO KAPLAR ANTİBAKTERİYEL BİR YAPIYA SAHİP’’

Nano malzemeden üretilen kapların antibakteriyel bir yapısı olduğunu söyleyen Yılmaz, ‘’Pandemi sürecinde en önemli konu hijyendir. Bildiğiniz üzere günlük hayatta sıkça kullandığımız teknolojik cihazlar da sık sık dezenfekte edilmeli. Bu nano kaplar antibakteriyel bir yapıya sahip olduğu için virüs ile mücadelede yoğun talep görüyor.’’ diyerek konuşmasını noktaladı.