Kapaklı Gazetesi - Yıldızkent Kavşağı Projesinin aylardır başlamadığını hatırlatan İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, “İnşaat sektöründe maliyetler her geçen gün belirsizliğini korumakta ve fiyatlar artıyor. Yıldızkent Kavşağı Projesi’ni yüklenen firmanın da bu artıştan etkilendiğini düşünüyoruz. Müteahhit firma işe başlamaktan vaz mı geçti?” dedi.

Yıldızkent Kavşağı’nın ne zaman başlayacağına dair kamuoyundaki merak sürerken, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Çetin, Yıldızkent Kavşağı’na dair henüz gözle görülür bir çalışma olmadığını vurguladı.

“AÇIKLAMANIN ÜZERİNDEN 1 YIL GEÇTİ”

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in “Proje Ekim ayında başlayacak” söylemlerini hatırlatan İYİ Partili Çetin, “Yıldızkent Kavşağı’ndaki trafik sorunu yıllardır Kapaklı’nın en önemli problemlerinden biridir. Bu konuyla ilgili geçtiğimiz yıl bir basın açıklaması düzenleyen Belediye Başkanımız ihalenin ardından inşaat çalışmalarının Ekim ayında başlayacağını duyurdu. Basın açıklamasının üzerinden 1 yıla yakın zaman geçti, ancak 2021 yılı Ekim ayında başlaması gereken inşaat çalışmaları, 2022 yılı Mayıs ayında henüz başlamış değil.” dedi.

“BAŞLAMAKTAN VAZ MI GEÇTİ?”

Kur fiyatlarındaki dalgalanmanın inşaat sektörünü de etkilediğini belirten Çetin, “Bu 1 yıl içerisinde her ürüne zam geldiği gibi inşaat sektöründe de demire, çimentoya, betona ciddi zamlar geldi. Proje henüz başlamadı ancak inşaat sektöründe maliyetler her geçen gün artıyor. Yıldızkent Kavşağı Projesi’ni yüklenen firmanın da bu artıştan etkilendiğini düşünüyoruz. Müteahhit firma işe başlamaktan vaz mı geçti?” ifadelerini kullandı.

Kaymakam Gürdal’dan yapımı devam eden okulda inceleme Kaymakam Gürdal’dan yapımı devam eden okulda inceleme

“AÇIKLAMA BEKLİYORUZ”

Projenin seyriyle ilgili yetkililerin açıklama yapması gerektiğini sözlerine ekleyen Çetin, “Başkanımız geçen meclis toplantısında proje önümüzdeki haftalarda başlayacak dedi. Bu söylemler her meclis öncesi duyduğumuz söylemler. Halk da biz siyasiler de bu projenin ne zaman başlayacağını merak ediyoruz ve yetkililerden bu konuda gerçekçi bir açıklama yapmasını bekliyoruz.” dedi.

“ALTERNATİF GÜZERGAHLAR NE OLACAK?”

Çetin, açıklamasını şu sözlerle noktaladı: “Tabi projemiz her ne kadar başlamasa da önümüzde bir sorun daha var. Bu projenin başlaması halinde ilçemizin en önemli güzergahları kullanılamaz olacak ve önümüzde büyük bir trafik kaosu çıkacak. Bu kaosu gidermek için neler planlanıyor? İnşaat çalışmaları esnasında kullanılacak alternatif güzergahlar nereler olacak? Bu konularla ilgili de halkın bilgilendirilmesi gerekiyor.”