Kapaklı Gazetesi - Kapaklı’da yaşayan down sendromlu Bülent Efe, geçirdiği 8 ameliyat sonrası sağlığına kavuşamadı. En son Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavi gören Efe, hayatını kaybetti.

DOKTORLAR “SAĞLIĞI YERİNDE” DEMİŞTİ

Hamilelik esnasında kontrollerini aksatmayan Ahmet ve Zeynep Çenbeli çifti, 4 yıl önce Bülent Efe isimli çocuklarını kucaklarına aldı. Doktorların 'sağlığı yerinde' diyerek herhangi bir teste tabi tutmadığı iddia edilen Efe'nin, down sendromlu olduğunu öğrenen Çenbeli çifti, büyük bir şok yaşadı. Hastaneye ve doktora dava açan Çenbeli çifti, bir yandan da çocuklarının hastalıkları ile mücadele etti.

8 AMELİYAT GEÇİRDİ

Trakeostomisi olan Efe, geçirdiği operasyonlar sebebiyle bir süredir burnundan mamayla besleniyordu. Ayrıca kalp yetmezliği olan 4 yaşındaki Bülent Efe, 2 kez kalp ve 6 kez bağırsak ameliyatı geçirdi.

BU ACIYA YÜREK DAYANMAZ

Geçtiğimiz günlerde durumu ağırlaşan Efe, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan Efe, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Ömrünün çoğunu hastane koridorlarında tüketen Efe, Saray’da son yolculuğuna uğurlandı.