Kapaklı Gazetesi - 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde şehitlerimizi rahmetle anan MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün, yayımladığı mesajında darbe girişiminin faillerine tepki gösterdi.

Bütün, mesajında şu sözlere yer verdi; ‘’Bu sene 15 Temmuz FETÖ hain darbe teşebbüsünün dördüncü yıldönümü görüldüğü üzere Türk milleti, içerisinde bulunduğu zor dönemleri; daima bünyesinde yetiştirdiği vatan evlatlarının, tecrübeli devlet adamlarının fedakâr, dirayetli duruşuyla aşmayı bilmiştir. Kökü dışarıda bulunan odakların Türk milletinin faydasını istemeyeceği; aksine milletin ve devletin yok oluşuna zemin hazırlayacağı yine en son 15 Temmuz da alim ve hoca görünümlü bir terörist, sığındığı Pensilvanya’dan estirdiği beddua seanslarıyla, nefret söylemleriyle, öfke nöbetleriyle çetesine, cinayet örgütüne Türkiye’ye vurun emri vermişti.’’

‘’TÜRKİYE’NİN KALBİNE NİŞAN ALDI’’

Fetullahçı Terör Örgütü Lideri’nin hain emellerinin, 15 Temmuz günü bozulduğunu vurgulayan İlçe Başkanı Çağlar Bütün, ‘’İblise ruhunu satan bu vaiz, Müslüman görünümlü bu şarlatan; Türkiye düşmanlığında doruğa çıktı, fitne ve münafıklıkta zirveye ulaştı. Haçlı emellerinin taşıyıcılığını yapan FETÖ Türkiye’nin kalbine nişan aldı. Tarihi Şark Planı’nın hissedarları FETÖ’yü Türk milletine saldırttı. Türk vatanını çekemeyen, üzerine çöreklenmek isteyen, milletimizin varlığından rahatsız olan ne kadar kanı bozuk olan çevre varsa FETÖ’nün sırtını sıvazladı, eline silah tutuşturdu. 15 Temmuz’da TBMM’yi, emniyet ve istihbarat kuruluşlarını bombalayıp, sivil ve masum vatandaşlarımızı katledenlerle; 105 yıl önce Çanakkale kıyılarına gelip üzerimize ateş saçanlar aynı karanlık yolun yolcusuydu. 15 Temmuz’da tankın önüne milli vicdan dikildi. 15 Temmuz’da mütecaviz ve melun girişime millet dur dedi. Demokrasinin namusunu, Cumhuriyet’in şeref ve kazanımlarını millet korudu. Milletin iradesini çalmak istediler, yine bu millet reddetti. Yeri geldi tankın önüne yattı. Yeri geldi kurşunların üzerine tıpkı gül bahçesine girercesine yürüdü. Ateşe, kine, nifaka kafa tuttu, ihanete bu aziz vatanı dar etti. Türk milleti büyük bir ecdadın, muazzam bir tarihin mirasçısıdır.’’ Şeklinde konuştu.

‘’MİLLET DÜŞMANLARININ KARŞILARINDA OLDUK’’

Milliyetçi hareket olarak her türlü darbe girişimine karşı olduklarını söyleyen Bütün, ‘’Türk Milleti fedakârca göğsünü içeriden ve dışarıdan gelen saldırılara siper etmiştir. Tam da bu sebeple dışarıdaki hain odakların içimizdeki “sözcü”leri, ellerindeki tüm imkânları seferber ederek saldırılarını insafsızca devam ettirmiştir. 1969’da başlayan ve bugün aynı şuur, inanmışlık, adanmışlık ve Ülkü ile devam eden mücadelemizde vatan ve millet düşmanlarının karşılarında olduk ve olmaya devam edeceğiz. 15 temmuz gecesi istiklalimize göz diken, varlığımıza diş bileyen değeri 1 dolar etmeyen hain FETÖ püskürtülmüş, Pensilvanya’nın çocukları hezimete uğratılmıştır. Türk milletinin son kalesi ve son umudu yine Milliyetçi-Ülkücü Hareket olmuştur. 15 Temmuz'da 249 vatan evladı şehit, 2 bin 193 vatan evladı gazi olmuştur. Hepsine şükran borçlu olduğumuz unutulmamalıdır.’’ dedi.

‘’TÜRK MİLLETİ YENİLMEYECEK, TÜRK DEVLETİ YIKILMAYACAK’’

Bütün, açıklamasını şu sözlerle noktaladı; ‘’Milli şuur ayakta değilse, millet ölüm yatağındadır. Bizi geleceğe taşıyacak olan bu şuur, kardeşlik hukuku, iç barış ve huzur ortamıdır. Milli ruh, bezginlik, baygınlık, durgunluk, teslimiyet ve mağlubiyet tanımaz, kabul etmez. Dayanışma ve kucaklaşmayla her türlü sorun aşılacaktır. 15 Temmuz'da destan yazan milletimizle övünüyor, Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize uzun ömürler diliyorum. Milliyetçi-Ülkücü Hareket, konu vatan ve millet olunca fedakarlıkta sınır tanımamaktadır. Ülkücülük en kutlu vasıf, Ülkücü ise en şuurlu varlıktır. Türk milleti yenilmeyecek, Türk devleti yıkılmayacaktır.’’