Kapaklı Gazetesi - Seçim çalışmalarına başlayan Milliyetçi Hareket Partisi, “Adım adım 2023: İl İl Anadolu” sloganıyla 81 il ve ilçelerinde sahaya indi. Bu kapsamda MHP Merkezi yönetimi, MHP Tekirdağ İl Başkanlığı ve MHP Kapaklı İlçe Başkanlığı tarafından Kapaklı’da da bir program yapıldı.

Program 30 Ekim Cumartesi günü saat 09.00’da Yeşilçam Kafe’de düzenlenen kahvaltı ile başladı. Kahvaltı programına MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, MHP MYK üyesi Murat Turna, MHP MYK üyesi Koray Önsel, MHP MYK üyesi Gökhan Türkeş Öngel, MHP MYK üyesi Afşin Birben, MHP Tekirdağ İl Başkanı İlker Yücel, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün, Ülkü Ocakları Tekirdağ İl Başkanı Hayrullah Zıvalıoğlu, Ülkü Ocakları Kapaklı İlçe Başkanı Hakan Değirmenci, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve muhtarlar katılım sağladı.

“TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Programın açılış konuşmasını MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün gerçekleştirdi. Bütün, “Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla MHP il ziyaretleri kapsamında bugün Kapaklı’da ziyaretlere başladık. Bugün buraya katılım sağladığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“TRAKYA’DA YAKILAN MEŞALE İLE BAŞLADI”

MHP Tekirdağ İl Başkanı İlker Yücel ise, “Adım Adım 2023: İl İl Anadolu” temalı ziyaretler bugün Trakya’dan yakılan bir meşale ile başladı. İlk program bugün Tekirdağ’da ve Edirne’de yapılan program. Diğer illerimizde de programlarımız devam edecek. Genel merkez yöneticilerimiz, MYK üyelerimiz, milletvekillerimiz, il ve ilçe başkanlarımızla beraber durmadan, yorulmadan, yılmadan 2023’e doğru adım adım küçük adımlarla çok büyük bir hedefe doğru varacağımıza inanıyoruz.” dedi.

“TÜRKİYE MALUM ZOR GÜNLERDEN GEÇİYOR”

Ardından MHP MYK üyesi Koray Önsel de bir konuşma gerçekleştirdi. Önsel, “MHP Genel Başkanımız Sayın Doktor Devlet Bahçeli Bey’in talimatlarıyla hazırlanan ve 81 ilde yürütülecek olan bir program. Bu programların ilkini Tekirdağ’da başlatmış bulunuyoruz. Bu toplantılarımızın amacı sayın genel başkanımızın da her zaman söylediği gibi önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben şiarıyla hareket edip milletin dertleriyle dertlenen, milletin üzüntüsüyle üzülen, milletin sevinciyle sevinen bir siyasi hareket. Yarım asırlık şerefli mazisiyle bugüne kadar Türk siyasetinde her zaman sıkıntıları çözen ve siyasete yön veren bir partinin temsilcileri olarak genel başkanımızın talimatıyla kıymetli misafirlerimizle fikir alışverişinde bulunmak. Hem de Türkiye’de şu anda mevcut durumla alakalı birlikte istişareler yapmak maksadıyla böyle bir toplantı talebinde bulundu. Türkiye malum zor günlerden geçiyor. 24 Haziran 2018 seçimlerinde vücut bulan ete kemiğe bürünen cumhurbaşkanlığı sistemi bugün tüm gücüyle memleketin her noktasında hizmet etme noktasında çalışmaları yürütüyor. Gece gündüz demeden kıymetli milletvekillerimiz, mecliste ciddi mesailer harcıyorlar bu anlamda yasaların geçmesi noktasında. Ama maalesef ülkede gündem bitmiyor. 2020’nin başında başlayan bu pandemi süreci ciddi anlamda ekonomik noktada, sosyal noktada hayatımızın her yerini etkilemiş durumda. Elbette bunun faturaları olacaktır. Ekonomik anlamda faturaları şimdi yeni yeni yaşamaya başladık. Şundan emin olun ki bu sadece Türkiye’de yaşanan hadise değil. Küresel anlamda tüm dünyada aynı sıkıntılar devam etmekte. Bu anlamda Türkiye Cumhuriyeti Devleti elinden geldiğince mücadelesini veriyor. Tabii memleketimizi yine rahat bırakmıyorlar. Terör noktasında, işte 15 Temmuz’da atlattığımız bu FETÖ ihaneti noktasında. Bu anlamda da ciddi anlamda masrafları oluyor Türkiye Cumhuriyeti’nin. Ciddi anlamda eleman kaybı da yaşamış durumda. İşte o bürokrasideki kayıplar, FETÖ’nün ihaneti ile beraber temizlendi, hala da temizlenmeye çalışılmakta. İnşallah bu süreçlerin hepsi atlatılacak. 2023 lider ülke Türkiye hedefimizde layığıyla ulaşacağımıza inanıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Sayın Genel Başkanımız Doktor Devlet Bahçeli’nin el ele vermesiyle cumhur ittifakı daha da güçlenerek Türkiye’nin muasır medeniyetler hedefine en iyi şekilde ulaşmasını sağlayacaktır. Yerel anlamda da cumhur ittifakı MHP ve AK Parti’nin bir araya gelmesiyle burada Kapaklı’da, Süleymanpaşa’da, Hayrabolu’da, Marmaraereğlisi’nde başarı kazandı. İnşallah bu başarıların da devamını yerel anlamdaki hizmetleriyle, göstermiş olduğu gayretlerle Tekirdağ’ın genelinde, Trakya’nın genelinde, Anadolu ve Türkiye genelinde muvaffak olacağımıza inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“CUMHUR İTTİFAKI KAPI ARKASINDA PAZARLIKLARLA KURULMAMIŞTIR”

Programın son konuşmacısı MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz oldu. Arkaz konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Cumhur İttifakı 15 Temmuz 2016’da o gece Türk milleti tarafından kurulmuştur. Türk milletinin ta kendisidir. Ama bunun mimarı Sayın Liderimiz Devlet Bahçeli Bey ve genel başkanımızdır. Cumhur ittifakıyla beraber biliyorsunuz öncelikle hem FETÖ hem PKK terörüne karşı Türkiye Cumhuriyeti çok ciddi bir mücadele etmiştir ve etmeye devam ediyor. Ne oldu? Bakın Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz sınırları içinde her iki terör örgütü de temizlenmiştir. Bugün PKK’nın beli kırılmıştır. PKK Hakkari’de de, İpsala’da da, Trabzon’da da, Adana’da da yoktur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük devlettir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne Allah’ın dışında hiç kimse kafa tutamaz, gücü de yetmez. Bu Atatürk’ün sözü. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temeli sağlamdır. Türk milleti birliği, beraberliği bilir. Biz biriz, beraberiz. Terör örgütünün beli kırılmıştır dedim. En zayıf dönemini yaşıyor, 190-200 tane sempatizanı var diyorlar. Ben onların da sesinin çıkmadığına ve de hakikaten onların da bir gün gelecek sıfırlanacağına inanıyorum. Terör örgütüne büyük bir darbe vuruldu 15 Temmuz’dan sonra. Bugün bizim Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları Kuzey Irak’ta ve Kuzey Suriye’de 40 kilometre içerde hem de karayolunda korunmaktadır. Mecburuz biz orada olmaya. Bununla ilgili biliyorsunuz geçen hafta mecliste bir tezkere oylaması yapıldı. Bu tezkere oylamasında daha önce orada bizim asker bulundurmamıza onay veren Cumhuriyet Halk Partisi bu sefer HDP’nin yanında yer aldı. HDP şiddetle karşı. HDP diyor ki oradan Türk askeri çekilsin. Çünkü amaçları o.

“CHP, HDP İLE YAN YANADIR"

Cumhuriyet Halk Partisi’nin de kökü Atatürk’e dayanır. Bir parti maalesef diyorum Cumhuriyet Halk Partisi’nin üst düzey yöneticileri bugün PKK’nın yandaşı, siyasi kanadı, HDP ile yan yanalar. Ve HDP’ye yaranmak için hayır oyu verdiler. Bu bizi üzdü. Sadece bunlar değil. Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul’da bir il başkanı var. Ben ona terörist sevici diyorum. Bu hanımefendi diyor ki ben Gazi Mustafa Kemal’e Atatürk demeyeceğim diyor. Atatürk demek içimden geçmiyor demiyor. O Atatürk demek içinden geçmiyorsa biz Türk milleti olarak ve Türk dünyası olarak Gazi Mustafa Kemal Paşa’ya Atatürk demekten şeref ve onur duyarız. Atatürk sevgimizde, kalbimizde yaşıyor. Bunu herkes bilsin. Sonra o hanımefendi şehitler ölmez vatan bölünmez sloganından rahatsızım diyor. Sözde 24 Nisan biliyorsunuz yine ermeni çetelerin bize ermeni katliamı ile ilgili suçlamalar var. o gün yüreğim sızlıyor diyor. Bu şahıs hala Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul’da il başkanıdır ve hala görevde. Ben bunu anlamıyorum. Selahattin Demirtaş diye bir terörist var. Bunun Apo’dan bir farkı yok. Selahattin Demirtaş’a Cumhuriyet Halk Partisi’nin üst düzey yöneticileri ve bazı milletvekilleri bu niye içerdedir, nerdeyse ellerinden gelse bugün onu dışarıya çıkarmak için her şeyi yapacaklar. Atatürk’ün bir sözü var, ‘Her şeyi affederim, ama devlete karşı geleni asla affetmem’. Bu adam içerde olmasın da ne olsun. Cezasını çekmesin mi? Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin düşmanı çok. Cumhur ittifakı kapı arkasında pazarlıklarla kurulmamıştır. Bir iman birliğidir. Cumhur ittifakında herhangi bir hesap kitap yoktur. Memleketin ve milletin sevdası vardır. Cumhur ittifakıyla beraber sadece terör değil dünyanın muhalefetliğine rağmen biz bugün Doğu Akdeniz’deyiz orada haklarımız hukukumuz var. Aramaya devam ediyoruz. Kıbrıs’ta Maraş açıldı ve Kıbrıs’ta Mehmetçiğin kanıyla çizilen o sınırları koruduk ve Kıbrıs’ta artık 2 devlet var.”

Konuşmaların ardından kahvaltı programı noktalandı. Akabinde MHP’liler tarafından esnaflar ve MHP’nin üyelik standı ziyaret edildi. Program, MHP Kapaklı İlçe Başkanlığında gerçekleştirilen toplantı ile son buldu.