Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda önerge veren MHP grubu, 2019 yılından bu yana yapılan tüm doğrudan teminlerin bedelleri ve firma bilgilerini talep etti. Ayrıca MHP Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri'nin verdiği önergede, bilgilerin internet sayfasından da paylaşılması talep edildi.

“DOĞRUDAN TEMİNLER NEDEN İNTERNET SAYFASINDA PAYLAŞILMAMAKTADIR?"

MHP Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri Serkan Genç, Emrah Sevinç ve Feyzullah Yorulmaz, verdiği ilk önergede Kapaklı Belediyesinin doğrudan teminlerin bazılarını internet sayfasından yayınlamadığına değinildi. Önergede, “2019 Eylül ayı meclis toplantısında, doğrudan temin yöntemiyle hizmet alımlarının şeffaf belediyecilik adına Kapaklı Belediyesinin sayfasında paylaşılması hakkında önerge vermiştik. İlgili birimlerimizin takibi neticesinde verdiğimiz önergeye göre, doğrudan temin yöntemiyle hizmet alımlarının bir kısmının Kapaklı Belediyesinin sayfasında paylaşıldığı tespit edilmiştir. Doğrudan temin yöntemiyle hizmet alımları neden Kapaklı Belediyesi internet sayfasında paylaşılmamaktadır? Bu konuyla ilgili tarafımıza yazılı olarak bilgi verilmesini araz ederiz.” ifadeleri yer aldı.

“DOĞRUDAN TEMİNLERİ HANGİ FİRMALARIN ALDIĞI ŞEFFAF ŞEKİLDE PAYLAŞILMALIDIR”

İkinci önergede doğrudan teminlere katılan firmaların bilgilerinin paylaşılması talep edildi. Süleymanpaşa Belediyesinin örnek gösterildiği önergede şu ifadelere yer verildi: “Süleymanpaşa Belediyesi internet sayfasında, doğrudan temin yöntemiyle verilen işlerde hangi firmanın aldığı, en yüksek ve en düşük fiyat veren firma bedelleri ve teklif veren firma şeffaf şekilde paylaşılmaktadır. Bu yöntemin Kapaklı Belediyesi internet sayfasında paylaşılması konusunda önergemizin başkanlık makamına gönderilmesini arz ederiz.”

“FİRMA BİLGİLERİNİN TARAFIMIZA VERİLMESİNİ ARZ EDERİZ”

MHP grubunun son önergesinde ise bugüne kadar doğrudan temin yöntemiyle alınan işlerin bedelleri ve alan firmaların bilgileri istendi. Konuyla ilgili verilen önergede, “2020 yılı içerisinde yapılan doğrudan temin yöntemiyle verilen işlerin, fiyat ve firma bilgilerini talep ettiğimiz dilekçemize istinaden Mali Hizmet Müdürlüğünün, kişisel bilgilerin korunması kanunu kapsamında firmaların bilgilerini veremeyeceklerini belirttikleri cevabında; 2020 yılı içerisinde yapılan doğrudan teminlerin sadece hizmet bedeli listesini göndermişlerdir. Doğrudan temin yöntemiyle hizmet alımları bir ihale yöntemidir. Ekap’ta ihaleler, hatta doğrudan teminler firma bilgileri verilerek yayınlanmaktadır. Süleymanpaşa Belediyesi internet sayfasında doğrudan temin yöntemiyle hizmet alımlarında firma bilgileri ve aldıkları bedeller ile açıklanmaktadır. Tarafımızca bu durum göz önünde bulundurularak doğrudan yöntemiyle hizmet alımlarının firma bilgileri ile tarafımıza yazılı olarak verilmesi için önergemizin başkanlık makamına sevk edilmesini arz ederiz.” denildi.

KEREM ENGİNAR'IN ADININ YAŞATILMASINI TALEP ETTİLER

Ayrıca MHP grubu tarafından meclise verilen bir diğer önergede, geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Kapaklıspor futbolcusu Kerem Enginar'ın ilçedeki isimsiz bir parka, spor alanına veya stadyuma verilmesi talep edildi. İlgili önerge de gündeme alınarak İmar Komisyonu'na havale edildi.