Kapaklı Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında gerçekleştirildi.

6 Şubat 2018 Salı günü saat 11:00’da Kapaklı Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda, bir önceki oturumda komisyonlara havale edilmiş maddeler oylandı. Son meclis toplantılarında olduğu gibi yine zaman zaman gerginlik yaşanırken, Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Ak Parti grubu arasında söz düellosu yaşandı.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ


Oturumun ilk gündem maddesi, Kapaklı Atatürk Mahallesi 203 ve 204 nolu parsellere ait 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planı değişikliği konusu oldu. İlgili maddenin komisyon kararı oy birliği ile kabul edilirken, İmar Komisyonu’na havale edilen sokaklara isim verilmesi konusu da görüşüldü. 1969 yılı Edirne Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Türkiye Baş Pehlivanı ünvanına sahip olan Nazmi Uzun’un isminin verilmesi ve 1188 ada ile 1794 ada arasında bulunan isimsiz yola ise Sefa isminin verilmesi konusunda komisyon talebini detaylı incelemek üzere, çalışmaların devamına oy birliği ile karar verildi. Bir önceki toplantıda İmar Komisyonu’na havale edilen 1/1000 ölçekli revizyon imar uygulama imar planı değişikliği maddesi de komisyonun aldığı oy birliği kararı, meclisten oy birliği ile çıktı.

TARTIŞMA YARATAN GÜNDEM MADDESİ OY ÇOKLUĞU İLE ONAYLANDI


Mecliste görüşülen bir diğer konu ise İmar komisyonuna havale edilen 1/1000 ölçekli Revizyon İmar Planı Plan Notu ilavesi konulu yazısı oldu. Komisyon tarafından yapılan bilgilendirmede “ Belediye hizmet alanlarında belediye hizmet binaları, sosyal kültürel eğitim ve sportif amaçlı yapılar, depolar ve ticari birimler yer alabilmektir. Bu alanlarda yapılacak yapıların emsal değeri 2.40’dır ve emsal değerinin ve çekme mesafelerinin aşılmaması koşulu ile taban alanı katsayısı şartı aranmaz. Spor alanlarında sportif faaliyetleri engellemeyecek şekilde ve yapı adasının elverdiği ölçüde, sosyal, kültürel hizmet veren yapılar, zemin altı otoparklar ve ticari birimleri içeren yapılan yer alabilir. Yapılaşma hükümleri, emsal değerinin ve çekme mesafesinin aşılmaması koşulu ile ilgili belediyenin onaylayacağı mimarı avan projesine göre şekillenecektir. 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan değişikliğinin onaylanması ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine gönderilmesinin uygun olduğuna dair komisyonumuzca oy çokluğu ile karar alınmıştır.” Denilirken ilgili komisyon kararı, komisyondaki Ak Parti Belediye Meclis Üyelerinin red kararına rağmen oylamadan oy çokluğu ile geçti.

AK PARTİ GRUBU KARŞI ÇIKTI


Oy çokluğu ile geçen karara ilişkin Ak Parti grubu adına söz alan Belediye Meclis Üyesi Akın Yılmaz, ‘’Bu karar Kapaklı ilçemizin tamamını kapsamak adına alınmış. Böyle yapılarda alt katlarda ticari birimler ve bu gibi yapılara izin verilmesi mekansal planların yapı yönetmeliğine aykırıdır. Bu tarz plan notlarının ihale yoluyla yapıldığı zaman karşı tarafa bir rant sağlayacağını düşünüyoruz. Belediyemizin düşündüğü bir proje üzerinde böyle bir yatırım yapılacaksa proje üzerinde plan notu ve emsal değerleri üzerine tartışma yapılıp mecliste karar alınabilir. Ben özellikle şunu ifade etmek istiyorum, neden şehrin genelinde düşünülüyor? Hazırlanan bir proje var mı? Geçmişte yapılan hizmet ve spor alanları kapsanılacak mı? Bununla ilgili teknik veriler hakkında bir bilgi alabilir miyiz? Aksi takdirde bu değişiklik notuna hayır vereceğimizi belirtmek isterim.’’ Dedi.

‘’KAMU KURUM VE KURULUŞLARI KAZANIYOR’’


Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise Yılmaz’a cevaben; ‘’Bu tarz değişikliklerde bireyler kazanmıyor, kamu kurum ve kuruluşları kazanıyor. Yani orada bir şahsın bir kazancı yok. Tamamen kamu kurumlarına ait olan yerlerin plan değişikliği söz konusu.’’ Dedi.

 ‘’BÖYLE BİR OLAYA KARŞI ÇIKMALARINI HAYRETLE KARŞILIYORUM’’


Belediye Başkanı Mandalı’nın söz hakkı vermesi üzerine konuşan Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Erkan, ‘’Ben öncelikle Ak Parti grubunun böyle bir olaya karşı çıkmasını hayretle karşılıyorum. Bugün köprü yapılıyor, finansı başkalarından sağlanıyor. Ama netice itibariyle kamuya hizmet ettiği için bir hizmet olarak görüyoruz. Belediye hizmet alanlarında yani planın tamamındaki kamuya ait kamuya hizmet verecek; bu sportif alan olabilir, okul olabilir, her şey olabilir, otopark yeri olabilir ki Büyükşehir’de öyle bir otopark gündemde. Belediyemizden para çıkmadan, yerimizi daha kıymetli hale getirip kat karşılığı yaptırım gibi bu hizmetleri halkımıza sunmak bizim amacımız. Akşam haber okuyorum. ‘Kapaklımıza dev yatırım’ yazıyor, nedir dev yatırım? 1-1.5 milyon lirası bizden geri kalanı OSB’den yapılacak belki 100 kişilik tribünü olmayan kapalı spor salonu. Hayır, biz diyoruz ki bin kişilik, iki bin kişilik bir kapalı spor salonu yapalım ama belediyemizden de bir para çıkarmadan yarışma halinde olsun’’ sözlerini kaydetti.

DERECEYE GİREN SPORCULARA ÖDÜL VERİLECEK


Meclisin son gündemi ise Plan ve bütçe komisyonuna havale edilen, dereceye giren sporculara verilecek ödüllerin konuşulması oldu. Komisyonun aldığı kararda “ Antalya’da yapılan Türkiye Kick Boks Şampiyonası ile Karate şampiyonasında derece elde eden; 52 kiloda üçüncü olan Furkan Arda’ya bir adet yarım altın, 47 kiloda üçüncü olan Ali Ayas’a yarım altın, 63 kiloda ikinci olan Ömer Değirmenciye bir adet yarım altın, 57 kiloda birinci olan Beytullah Güllü’ye tam altın, 94 kiloda birinci olan Ahmet Şimşek’e tam altın, 69 kiloda üçüncü olan Aykan İnal’a bir adet yarım altın ödüllendirilmesinin uygun olması oy birliği ile kabul edilmiştir.” ifadeleri yer alırken, alınan bu karar meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.