Kapaklı Gazetesi -  Ülke gündemine oturaran 'Erbakan Büstü' ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan 2004 - 2019 dönemi Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, mevcut belediye başkanı Mustafa Çetin'e de eleştirilerde bulundu. Çetin'in iyi bir lider olmadığını belirten Mandalı, ‘’ Yerel liderlik apayrı bir özellik gerektirir. Eğer bu özellikler yoksa pinpon topu gibi oynarlar. Şu anda da sanırım bu gerçekleşiyor.’’ dedi.

Geçtiğimiz günlerde Kapaklı eski Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın 2018 yılında yaptırdığı Prof. Dr. Necmettin Erbakan büstü, Twitter’da gündem oldu. Gelen tepkilerin ardından Kapaklı Belediyesi büstün İrfan Mandalı döneminde yapıldığını belirten bir basın açıklaması yayımladı. Konuyla ilgili Kapaklı Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan dönemin Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise, büstün kalması gerektiğini savundu.

‘’BÜSTÜ PUTPERESTLİK OLARAK GÖSTERMEYE ÇALIŞIYORLAR’’

Türk siyasetinde önemli idoller arasında yer alan Necmettin Erbakan’ın büstünü, tarihi yansıtmak amacıyla yaptırıldığını belirten Mandalı, ‘’Kapaklı’da birçok şehidimizin adını sokaklara ve caddelere verirken, bazılarının da heykellerini yaptık. Bir de tarihi anımsatan Süleyman Demirel, Alparslan Türkeş, Bülent Ecevit ve Necmettin Erbakan’ın adına parklar yapıp bu parklara bir de büstlerini yaptık. Altına da neler yaptıklarını belirten kısa bilgilendirme notları koyduk. Bazı kesimden arkadaşlarımız da büstün kaldırılmasını istedi. Bu arkadaşlarımız tarihi yansıtması için koyduğumuz büstleri putperestlik olarak göstermeye çalışıyor. Bunun bu şekilde lanse edilmesi yanlış.’’ dedi.

‘’KİMSE BİZE PAY ÇIKARMASIN’’

Konuyla ilgili gelen tepkilerin yersiz olduğunu savunan Mandalı, ’’Diğer arkadaşların görüşlerine saygı duyuyorum. İlla benim düşündüğüm olacak diye bir kaide yok. Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Karakoç kardeşimiz de seçimden önce bununla ilgili bir talepte bulundu. Ben de kendisine 'seçimden sonra meclis üyeleri ve kendi partilileri ile ne yapmamız gerektiğini konuşabiliriz' dedim. Ama bu döneme kaldı ve bu planımızı gerçekleştiremedik. Buradan kimse bize pay çıkarmasın, pay çıkarmaya da kalkmasın. ‘Mustafa Çetin sen niye kaldırmadın? İrfan Mandalı sen bunu niye yaptın?’ gibi düşüncelerle bize yaklaşmasın.’’ Şeklinde konuştu.

‘’KAPAKLI’NIN DAHA BÜYÜK SORUNLARI VAR’’

İrfan Mandalı, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; ‘’Bana soracak olursanız onlar orada kalmaya devam etmeli. Onlar bizim atalarımız, kimse putperestliğe benzetmesin. Bunu gündemden düşürmemiz lazım. Kapaklı’nın daha büyük sorunları var. Şu anda 1.5 yıldır Mustafa arkadaşımız başkan. Vatandaşlarımız kendisine parti ayrımı gözetmeksizin hükümetin yatırım getirmesi için oy verdi. Gördüğüm kadarıyla vatandaşlarımız hüsrana uğradı. Halkımız bir hizmet bekliyor, bu hizmeti ne zaman görecek? Anladığım kadarıyla kendisi de 5 yıl burada görev yapmayı garantiledikten sonra hizmet yapıp yapmama derdi kalmamış. Belediyecilik konusunda da çok acemi olduğunu görüyoruz.’’ ‘İfadelerini kullandı.

‘’BÜYÜKŞEHİR İLE TAKIM ÇALIŞMASI HALİNDE TAMAMLANMALI’’

Kendisine yöneltilen eleştirileri de cevaplayan Mandalı, ‘’Bazı kişiler bu eleştirileri yöneltince ‘Başkan 15 yıldır iktidardaydın sen niye yapmadın?’ diyor. Biz 2014 yılında büyükşehir olduk ve altyapı tamamen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğuna geçti. Projelendirme ve kaynak çalışmaları maalesef 4 - 5 yıl sürdü ve bu dönem hayata geçirilecekti. Kapaklı Belediyesinin şu an yapması gereken büyükşehir ile takım çalışması halinde bu altyapı ve üstyapı çalışmalarını tamamlamaya çalışmak. Üstyapı ile ilgili Kapaklı Belediyesinin kasasına da gereken para yatırılmıştır.’’ dedi.

‘’BENİ SİYASETE DÖNDÜRMESİN’’

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e yönelik eleştirilerini sürdüren Mandalı, ‘’Seçim beyannamesinde kendisi bize gelen vatandaşları TESKİ ve Büyükşehir’e yönlendirdiğimizi söyledi. Şimdi kendisi aynısını yapıyor. Kapris yapmayı bıraksın, insanlara yukarıdan bakmayı bıraksın. Eğer başarılı olursa ben dahi kendisini desteklerim, başarısız olursa beni yeniden siyasete devam ettirir. Vatandaştan bu konuda büyük talep geliyor. Beni bu yaştan sonra siyasetle uğraştırmasın. Kötü parti yoktur, kötü yönetici vardır. Yerel liderlik apayrı bir özellik gerektirir. Eğer bu özellikler yoksa pinpon topu gibi oynarlar. Şu anda da sanırım bu gerçekleşiyor.’’ diyerek açıklamasını noktaladı.