15 Mart Cuma günü saat 20.00’da Çora Kıraathanesi’nde düzenlenen etkinliğe katılım yoğun oldu. Kıraathanenin önünde elinde Türk bayrakları ile bekleyen vatandaşlar, Başkan Mandalı’yı sloganlarla karşıladı.

İLÇE BAŞKANLARI VATANDAŞLARI SELAMLADI

1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin ve Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin’in konuşmalarıyla devam etti.

‘’BEN NEFRETİ RUHUMUN İÇİNE HİÇ SOKMADIM’’

İlçe Başkanlarının konuşmalarının ardından kürsüye gelen Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı, şu ifadeleri kaydetti; ‘’Nefret o kadar kötü bir duygu ki insanı yakar kül eder. Ben nefreti ruhumun içine hiç sokmadım. Kapaklı’ya da sokmaya niyetim yok. Bu güzel kentte nefrete yer yok. Bu güzel kentte beka sorunu da yok. Bizler her zaman olduğu gibi nefretten uzak, sevgi ve saygı dolu bir seçim süreci geçirmek istiyoruz. Bizler 15 yıldır Kapaklı’nın her metrekaresine eşit yaklaşıyoruz. Bizim için Karaağaç neyse İsmetpaşa da o! Bahçelievler de aynı İnönü de. Ama birileri maalesef nefret söylemleri kullanarak Kapaklı’mızı kutuplaştırmaya, 15 yıldır huzur içinde yaşayan insanlarımızı ayrıştırmaya çalışıyor.’’

‘’VATANDAŞIN DÜKKANINI DAĞITTILAR’’

Ardından geçtiğimiz günlerde sahada çalışmalar yürüten AK Partililer ile esnaf arasında yaşanan olaya değinen Mandalı, ‘’Bakın geçtiğimiz gün Bahçelievler Mahallesi’nde Kapaklı’ya yakışmayan bir olay yaşandı. Bir esnaf kardeşimiz bunlara oy vermeyeceğini söyledi. Maalesef kardeşimizin dükkanını dağıttılar. Arkadaşlar, Kapaklı’da yaşayan her vatandaşımız demokratik hakkını kullanmakta özgürdür! Ama birileri maalesef seçimleri zorbalıkla kazanacağını düşünüyor. Arkadaşımızın pek insan içine çıkmışlığı olmadığı için zor kullanarak seçim kazanacağını zannediyor. 2 seçimdir öğretemedim ben bu arkadaşa. Zor kullanarak, zorbalık yaparak seçim kazanamazsın. Gönüllere girmen gerek gönüllere.’’ dedi.

‘’BİZDE KARDEŞLİK VE BEREKET VAR!’’

Kendisinin birleştirici bir güç olduğunu söyleyen Mandalı, ‘’Ama bunların gönüllere girmek gibi bir dertleri yok. Bunlar insana değer vermezler. Bunlar Mevlana’yı bilmezler. Ne diyor Mevlana? ‘Ne olursan ol, yine gel’ diyor! Biz de Mevlana gibiyiz değerli dostlarım. Herkesi kucaklıyoruz. Bu nedenle bizim adımız Millet İttifakı. Biz ittifakı milletimizle yapıyoruz. Bizde beka sorunu yok. Bizde kardeşlik var, dostluk var, bolluk var, bereket var!’’ dedi ve Birlik Beraberlik şiirinden alıntı yaptı. Başkan Mandalı’nın okuduğu şiirin ardından ‘Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa’ şarkısı eşliğinde alanda bulunan vatandaşlar ellerindeki bayrakları göklerde dalgalandırdı.

‘’O KÖPRÜ YAPILACAK’’

Karaağaç Mahalle sakinlerinin oluşturduğu görsel şölenin ardından konuşmalarına devam eden Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı şu ifadeleri kullandı: ‘’Bildiğiniz üzere burada bir köprü konusu var. Biz Belediye olarak kamulaştırmalarımızı yaptık. Vatandaşa ödenecek olan paralar hazır. Ancak birileri, ki siz onların kim olduğunu çok iyi biliyorsunuz; sırf biz hizmet yapamayalım diye dava açtı ve işleri yavaşlatmaya çalışıyor. Ancak bizi yıldıramazlar. Hiç merak etmeyin o köprü yapılacak.’’

MÜJDEYİ VERDİ!

Gelecek dönem tekrar göreve geldiği takdirde, Belediye’nin tüm birimlerini bir şube olarak Karaağaç’ta açacağını söyleyen Mandalı; ‘’Size bir müjdem daha var. 1 Nisan’dan sonra Kapaklı Belediyesinin neredeyse tüm birimlerini Öğretmenevindeki hizmet binasında faaliyete geçireceğiz. Çok Amaçlı Salonumuzu projelerimizde izlediniz zaten. Karaağaç Mahallemizin çehresini değiştirecek, burayı çok daha güzel bir konuma taşıyacak olan projemiz şimdiden hayırlı uğurlu olsun.’’ diye konuştu.

‘’HEM SİZLERİ HEM DE KAMUYU ZARARA UĞRATTI’’

Mandalı, konuşmasının devamında rakip adaya olan eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü; ‘’Hepinizin bildiği gibi yollarımızı asfaltlamak için Karaağaç’a geçici bir asfalt plenti kurduk. Ancak bizim hizmet etmemizi istemeyenler iktidar gücünü kullanarak şantiyemizi durdurdu. Hem sizleri hizmetten mahrum bıraktı hem de kamuyu zarara uğrattı. Şimdi de çıkmış ‘Hizmet edeceğim’ diyor. Biz hizmeti zaten yapıyoruz, sen gölge etme yeter! Hepinizin bildiği gibi yanı başımızda birçok sanayi kuruluşu var. Zaten hava kalitemiz çok kötü. Bunlar yetmiyormuş gibi bir de termik santral belası sardılar başımıza. Neyse ki sizlerin de desteğiyle bu belayı durdurduk! Biz bu beladan kurtulmak için mücadele ederken bu arkadaşımız koltuğundan olmasın diye sesini bile çıkaramadı? Yahu senin Kapaklı’ya nasıl bir faydan dokunacak be adam?”

YENİ ZELANDA’YI UNUTMADI

Yeni Zelanda’da yaşanan terör saldırısını da unutmayan Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı, “Ne yazık ki bugün çok üzücü bir olayla sarsıldık. Yeni Zelanda’da din kardeşlerimiz namaz kılarken ırkçı ve İslam karşıtı bir terör saldırısına maruz kaldı. Bu terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyorum.” Diyerek konuşmasını noktaladı. Mandalı’nın bu açıklamalarının ardından, saldırıda canını yitirenler için dua edilerek program noktalandı.