1 dakikalık Saygı Duruşu’nda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan miting, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin ve Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in konuşmalarıyla devam etti.

SÖZLERİNE ŞİİRLE BAŞLADI

Protokol erkanının konuşmalarının ardından seçim otobüsünün üstüne çıkarak alanı dolduran binlerce Kapaklılıya hitap eden Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı, konuşmalarına Orhan Şaik Gökyay’ın ‘Bu Vatan Kimin?’ şiirinden dizelerle başladı. Okuduğu dizelerle meydanda bulunan yüzlerce kişiyi coşturan Başkan Mandalı, ardından 10. Yıl Marşı’nı Kapaklı halkıyla hep bir ağızdan okudu. 

‘’ATATÜRK BİZDEN BİRİDİR’’

Açıklamalarına kısa bir hikayeyle başlayan Başkan Mandalı şu ifadeleri kullandı: “Sizlere kısa ama çok özel bir hikaye anlatacağım. Cumhuriyet’in on ikinci yıl dönümü için bir kutlama tertip etmişler ve bahse konu kutlama için bazı dövizler hazırlamışlar. Hazırlanan dövizlere ‘Atatürk bizim en büyüğümüzdür’, ‘Atatürk bu milletin en yücesidir’ gibi cümleler yazmışlar. Atatürk de listeyi dikkatle gözden geçirmiş ve kendisini öven cümlelerin üstünü çizerek hepsinin yerine kendini en iyi ifade eden şu satırları yazmış: ‘Atatürk bizden biridir.’’

‘’BİZ SİYASETİ VATAN SEVGİSİYLE YAPIYORUZ’’

Kendisine yöneltilen ‘Türk Bayrağı’ eleştirilerini yanıtlayan Başkan Mandalı, ‘’İşte yöneticilik budur. Devlet adamlığı budur! Biz yıllardır siyaseti Necmettin Erbakan’ın nezaketiyle, Alparslan Türkeş’in milliyetçiliğiyle, Süleyman Demirel’in devletçiliğiyle, Bülent Ecevit’in vatan sevgisiyle yapıyoruz. Biz siyaseti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi mütevazi, O’nun ilke ve inkılaplarına bağlı, bizlere emanet ettiği Cumhuriyet’e sahip çıkarak sonuna kadar savunarak yapıyoruz. Birileri gibi ‘Türküm’ demeye korkmuyor, şanlı bayrağımızı elimize almaktan utanmıyoruz, gurur duyuyoruz!’’ diye konuştu. 

‘’KAPAKLI’DA 15 YILDIR OLDUĞU GİBİ ‘GERÇEK’ KAZANACAK’’

Seçimin partilerin dışında aday odaklı geçmesi gerektiğini vurgulayan Mandalı, şunları söyledi; ‘’Pazar günü hep birlikte sandığa gidecek, demokrasinin gereği olan oylarımızı kullanacağız! Öncelikle bu seçim genel seçim değil, bu bir yerel seçim! Beka seçimi falan da değil. Pazar günü yapılacak seçim, sizlere ‘zillet’ diyenlerle; sizleri kucaklayanlar arasında olacak! Bu seçim, acı gününüzde yanınızda olanlarla, cenazenize omuz verenlerle, sizlerle birlikte gözyaşı dökenlerle; sizlere sırtını dönenler arasında olacak. Bu seçim, 15 yıldır sizleri mutlu etmek için çalışan ve mutlu gününüzde yanınızda olanlarla; sizleri görmezden gelenler arasında olacak. Bu seçim, ayni sofraya oturup ekmeğinizi bölüştüklerinizle; sizlere tepeden bakanlar, sizlerden köşe bucak kaçanlar arasında olacak. Bu seçim, 15 yıldır sizlerle olan, ayrıştırmayan, kucaklayanlarla; 5 yılda bir ortaya çıkanlar arasında olacak. Bu seçim, Kapaklı’ya hizmet edenlerle; bir dikili ağacı bile olmayanlar arasında olacak. Bu seçim, sizlerin sağlığını düşünenlerle; kendi siyasi istikbalini düşünenler arasında olacak! Aslında bu seçim, gerçekle; sahtenin seçimi olacak! Ve bu seçimin sonunda, 15 yıldır olduğu gibi gerçek kazanacak! Kapaklı halkı kazanacak!’’

‘‘ZİLLET’ DİYENLER DEĞİL; ‘MİLLET’ DİYENLER KAZANACAK’’

Kendisinin ayrım yapmadan herkese kucak açtığını söyleyen Mandalı, ‘’Bu seçimi, ‘zillet’ diyenler değil; ‘millet’ diyenler kazanacak! Kutuplaştıranlar değil; kucaklayanlar kazanacak! Koltuğunu düşünenler değil; vatandaşın sağlığını düşünenler kazanacak! Seçim uğruna vatandaşın elini sıkanlar değil; halkıyla el ele, kol kola olanlar kazanacak! Bu seçimi, geçmişini inkar edenler değil; ‘Varlığım, Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene!’ işte bunu korkmadan haykıranlar kazanacak!’’ dedi. 

‘’FETÖ KUMPASLARI DA KURSALAR BİZİ AYIRAMAYACAKLAR’’

Son günlerde kendisi hakkında çıkan videolarla ilgili de rakiplerine eleştirilerde bulunan Başkan Mandalı, ‘’Ben bugün bu meydanda zafere inanmış, kenetlenmiş, emin adımlarla yürüyen Kapaklı sevdalılarını görüyorum. Bu meydanda sevda var. Bu meydanda inanç var. Bu meydanda azim var. Bu meydanda vefa var. Bu meydanda kardeşlik var. Bu meydanda muhabbet var! Bu meydanda gerektiğinde kadife eldiven olup seven, gerektiğinde demir yumruk olan cesur yürekler var.  İşte bunun için biz Kapaklı’mızı seviyoruz. Biliyorum ki Kapaklı da bizi seviyor. Biz etle tırnak gibiyiz, ayrılamayız. FETÖ kumpasları da kursalar, montaj video da yapsalar bizi ayıramayacaklarını biliyorlar.’’

‘’BAŞIMIZ DİK, ALNIMIZ AK YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ’’

Başkan Mandalı, konuşmasını şu sözlerle tamamladı; ‘’Şimdi de yakıp yıkmaya, kırıp dökmeye başladılar. İstediğiniz kadar taş atın, istediğiniz kadar hakaret etmeye devam edin. Bize taş atanlara, biz gül atacağız, çiçek atacağız. Yalan atanlara, iftira atanlara karşı boynumuzu eğmeyeceğiz! Başımız dik, alnımız ak, yolumuzda emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz! Ve son olarak, 31 Mart akşamı Belediye Meydanı’nda zafer kutlamamızı, 15 yıldır olduğu gibi siyasi parti ayrımı yapmadan, tüm Kapaklı’mızla birlikte kutlayacağız. Çünkü daha önce olduğu gibi bugün de kazanan Kapaklı halkı olacak!’’

ATATÜRK ANITI’NA YÜRÜDÜLER

Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı’nın seçim otobüsünden inmesiyle birlikte büyük bir kortej oluşturan yüzlerce Kapaklılı, İrfan Mandalı’yla birlikte Belediye Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü. Ellerinde şanlı Türk Bayraklarıyla Pınar Bulvarı’nda görsel bir şölen oluşturan vatandaşlar, ardından anıt önünde toplandı. Burada Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yasin Eski, seçim otobüsünün üzerine çıkarak meydanı dolduran yüzlerce vatandaşa Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okudu.

Mitingin sonunda Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı ve eşi Fatma Mandalı, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin ve Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yasin Eski, alandaki vatandaşlara karanfil dağıttı.