Kapaklı Gazetesi - CHP grubunun KENTAŞ’nin Kazak Gölü Mesire Alanı’nda işgal ettiği yerle ilgili sorusu, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’i çileden çıkarttı. Çetin, ayrıca işgal ile ilgili KENTAŞ'a ceza kesileceğini ifade etti.

Kapaklı Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı, Kapaklı Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşti. Gündem maddelerinin oylandığı toplantı sonrası CHP grubu adına Belediye Meclis Üyesi Levent Nur söz alarak Kazak Gölü Mesire alanındaki KENTAŞ’nin sosyal alanı hakkında soru yöneltti. Kapaklı Belediyesinin kendilerine konuyla ilgili yaptığı yazılı bilgilendirmede KENTAŞ’nin alanda işgalci olduğunun bilgisi verildiğini söyleyen Nur, mevcut durumu sordu. Soruya sinirlenen Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ise, CHP grubunu adeta topa tuttu.

‘’HALK GÜLÜYOR’’

Nur’un sorusu üzerine söz alan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “İşgali en iyi yapan sizin partilileriniz. Kendi partililerinizin yaptıklarınızı biliyoruz. Bunca zaman TESKİ Kültür Merkezi’ni işgal ettik biz bir şey dedik mi? Hayır. TESKİ hizmet yapıyor, vatandaş faydalansın dedik. Kent AŞ’yi yıpratamayacaksınız! Ne yaparsanız yapın bu olmayacak. Kent A.Ş bizlere neler kazandırdı hepimiz biliyoruz. Sizin maksadınızı görüyorum, ben iyi satranç oynarım yapacaklarınızı görüyorum ve sizi samimi bulmuyorum. Partinizin yaklaşımına ve Kapaklı’ya yaptıklarını samimi bulmuyorum. Kapaklı’da eski siyaseti devam ettirme arzunuzu anlamıyorum. Kapaklı’da bir sürü mesele varken Kazak Gölü’nde bir çadırı manşetlere taşıtmanıza halk gülüyor. Biz halka dokunacağız onlarla hemhal olacağız.’’ dedi.

‘’KENTAŞ İŞGALCİ OLMASIN’’

Çetin’in bu sert söylemlerine karşılık yeniden söz alan Nur, ‘’Kent AŞ’yi işgalci duruma düşürmeyelim onlara verelim, işgalci demeyelim resmi olsun diyoruz’’ dedi. Çetin ise cevaben; ‘’Bakın biz Ramazan’da halis niyetle bilmeden bir festival yaptık sonra anladık ki hata yapmışız ama niyet halisti. Bakın TESKİ burada yasal olmadan çalıştı bir şey dedik mi hayır. Şimdi kalkıp bir tane kıl çadırını eleştirip gündeme getirmek hiç yakışık kalmıyor. Neyse önemli değil, bizim Kapaklı’nın dünya kadar sorunu var bunları düşüneceğiz. Gerekli eleştiriyi ben kendi partime, bakanıma da yapıyorum. 2024 hesapları ile yol yürümem bu ilçenin sorunlarını iyileştirmek için varım ben.’’ şeklinde konuştu.