Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 80. Ölüm yıl dönümü ve 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü münasebetiyle bir anma mesajı yayınladı. 

Mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük mirasının Türkiye Cumhuriyeti olduğunu dile getiren Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, şu ifadelere yer verdi; 

‘’Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı, bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı İstiklal Harbimizin devamında; 1923’te Ankara’da Cumhuriyeti kurarak zafere ulaştıran, Yüce Türk Milleti’ne bir meşale gibi ışık tutmuş ve yol göstermiş, yaşadığı çağa damgasını vurmuş, askeri ve idari deha, tüm insanlığın saygısını kazanmış büyük bir devlet adamıdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tarihte birçok devlet kurmuş olan Türk Milleti’ne öncülük ederek yeni bir Türk Devleti’nin temellerini atmakla kalmamış, geleceği görerek modernleşme ve dönüşüm hamlelerini cesaretle gerçekleştirmiştir. Cumhuriyetimizin sonsuza dek yaşaması için önemli birçok düzenlemeye imza atmış ve sonraki nesillere büyük bir miras bırakmıştır. 

Bu duygu ve düşüncelerle 80 yıl önce aramızdan ayrılarak ebediyete intikal eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet, şükran ve özlemle anıyorum.’’