Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı. İlçedeki basın mensuplarının özel gününü tebrik eden Kaymakam Hamitoğlu, basının toplumdaki önemine değindi.

Kaymakam Hamitoğlu, mesajında şu sözlere yer verdi; ‘’21 Ekim 1860 tarihinde Tercüman-ı Ahval Gazetesi’nin Agah Efendi ve İbrahim Şinasi tarafından ilk özel fikir gazetesi olarak çıkarılmasının yıldönümü her yıl "Gazeteciler Bayramı" olarak kutlanmaktadır. Kamuoyunun haber alma ve bilgi edinme ihtiyacını karşılamanın yanı sıra toplumsal sorunları dile getirme, üzerinde düşünülmeyen konuları tartışmaya açma, yeni görüş ve önerilere fırsat tanıma, demokrasinin işlerliğine katkı sağlama gibi pek çok sorumluluğu yerine getiren basın mensupları bu zor ve fedakârlık isteyen görevi layıkıyla yapmaya, toplumun gözü kulağı olmaya devam etmektedir. Halkın haber alma hakkı ve özgürlüğü adına yapılan bu zor ve özveri gerektiren mesleği icra eden gazetecilerimiz, kamuoyu adına hassas, ciddi ve önemli konularda gündem oluşturabilen, tarafsız, güvenilir ve basın ahlak kurallarına uyma gayretiyle toplumsal kalkınmanın sağlanmasında da önemli bir yere sahiptir.

Toplumsal bilinci ve kamu yararını gözeterek, uzun çalışma saatlerini ve zorlu çalışma koşullarını önemsemeden basın yayın kuruluşlarında fedakârca çalışarak, gelişmeleri halkımızla paylaşma yolunda emek harcayan tüm değerli basın çalışanlarının ‘21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutluyor, ebediyete intikal eden Kıymetli Gazetecilerimizi rahmetle anıyorum.’’