Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM'nin 100. Yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda tüm vatandaşların bayramını tebrik etti.

Bayramın, tüm olumsuzluklara rağmen coşku ile kutlandığını dile getiren Kaymakam Hamitoğlu, mesajında şu ifadeleri kullandı; ‘’Egemenliğin kayıtsız ve şartsız olarak millete devredildiği ve millet iradesinin topyekûn temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. Yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gurur ve sevinçle kutluyoruz.

23 Nisan 1920, ‘Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir!’ ilkesiyle açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi , tam bağımsızlık yolunda ilerleyişimizin tüm dünyaya ilan edildiği gün olmuştur. Gazi Meclisimiz, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğindeki istiklâl mücadelesinde dönüm noktası olmuş; Türk milleti, egemenliğin kayıtsız şartsız kendisinde olduğu yeni bir devletin ilk adımını atmıştır. Aziz milletimizin tarihinde yeni bir dönemin başlangıcı olan milli kurtuluş savaşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından yürütülmeye başlandığı 23 Nisan tarihinin çocuklara armağan edilen ve tek evrensel bayram olma özelliği, Türkiye Cumhuriyeti'nin çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine dair inancın en güçlü ifadesidir.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha büyük, daha güçlü, daha zengin, daha istikrarlı bir Türkiye’de yaşamaları için var gücümüzle çalışıyoruz. Geleceğe emin adımlarla yürümek için geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için ne yapsak azdır. Ayrıca ülkemizde ve tüm dünyada yaşanan koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle gelişen alışık yaşam tarzımızın dışındaki tüm olumsuzluklara rağmen bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını çocuklarımızla evlerimizde büyük bir coşku ve sevinç içinde kutlayacağız. Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve TBMM’nin 100. Açılış Yıldönümünü kutluyorum.’’