Kapaklı Gazetesi - Yaklaşık bir ay önce Karaağaç’taki Aile Sağlık Merkezi binası, depreme dayanıksız olduğu için kapatıldı. Yıkılacak binanın bulunduğu alana yeni bir Aile Sağlık Merkezi yapılmayacağı öğrenildi. Aile Sağlık Merkezinde bulunan hekimlerin, görevini sürdürmek için yeni bir yere ihtiyaç duyduğu belirtildi.

Aile Sağlık Merkezi, geçici olarak Karaağaç’ta bulunan Kapaklı Belediyesi Ek Hizmet Binası’na taşındı. Karaağaç ve Fatih Mahallesi’nde oturan vatandaşlar ise binanın çok uzak olduğu ve yaşlı, engelli ve hamile hastaların bölgeye ulaşmakta zorluk çektiğini belirtti.

‘’MESAFE ÇOK UZAK’’

Konuyla ilgili açıklama yapan Karaağaç Mahalle Muhtarı Mehmet Reşat Çelik, ‘’Değerli Karaağaç ve Fatih Mahallesi sakinleri. Sağlık Ocağı binamız yapılan denetimlerde depreme depreme karşı dayanıksız olduğu için kapatılmıştır ve yıkılacaktır. Aynı yerde tekrar yapılmayacak. Durumun aciliyetinden dolayı geçici olarak doktorlarımız belediyemizin ek hizmet binasına taşınmışlar. Burada hizmet vermektedirler. Ancak mesafenin uzak olduğunu, hamile, çocuklu bayanların, yaşlılarımızın, araç imkanı olmayanların ulaşımda zorlandığını biliyoruz. Aynı zamanda minibüs hattının da güzergahında değil söz konusu yer. Bu sıkıntılardan dolayı sizler de haklısınız.’’ dedi.

‘’BU SIKINTIYI GİDERMEK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ’’

Aile Sağlık Merkezindeki hekimlere uygun bir yer aradıklarını belirten Çelik, ‘’Aile hekimlerine devletimiz yer kiralamaları için para veriyormuş. Bizim yer arama hakkımız olmadığı halde milletimizin mağduriyeti giderilsin diye sorduk. ‘Kaç m2’lik bir yer olursa uygun olur’ dedik. Dediler ki, ‘191 m2’. 4 mahallenin eşit mesafesinde bulunan Demokrasi Cd. No: 5 Pazar Sokağı’nın aşağısında 2220 m2 ruhsatlı iskanlı bir yer bulduk. Lakin doktorlarımız bulunan yeni yeri beğenmiyorlar. Taşınma hususunda bir tavır içerisindeler. Bize diyorlar ki mahallelerinizde yaklaşık 12 bin nüfus bulunmaktadır. Belediye başkanınıza söyleyin yardımcı olsunlar. Prefabrikten bir yer yaptırıp bizlere teslim etsinler, biz oraya geçelim. Burada kalıcı düşünüyoruz. Biz muhtarlar bu büyük sıkıntıyı gidermek için mücadele edeceğiz.’’ İfadelerini kullandı.