31 Mart Yerel seçimlerine sayılı günler kala seçim çalışmalarını sürdüren Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı, Karaağaç Mahallesi'nde tanıtım programı düzenledi. 3 Mart Pazar günü saat 11.00’da düzenlenen kahvaltıyla başlayan program, saat 14.00’da gerçekleşen aday tanıtım toplantısıyla devam etti.

VATANDAŞLARI SELAMLADI

Yüzlerce Karaağaçlı vatandaş tarafından yoğun bir coşkuyla karşılanan Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı, Karaağaç Mahalle sakinlerini tek tek selamlayarak alana giriş yaptı.

YOĞUN KATILIM GERÇEKLEŞTİ

Programa Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı, İyi Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Millet İttifakı Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adayları Turgay Han, İbrahim Arslan, Ergin Yıldırım, Tahsin Aras, Bekir Atak, Gözde Turhan, Kemal Kenar’ın yanı sıra Kapaklı Kars Gülyüzü Köyü Dernek Başkanı Bülent Demir, Kapaklı Kars Bozyiğit Köyü Dernek Başkanı Mehmet Öztürk, Kapaklı Tokat Sulusaray Balıkhisar Köyü Dernek Başkan Fatih Yelkaya, Kapaklı Tokat Ballıkaya Köyü Dernek Başkanı İlyas Avcı, Kapaklı Yozgat Elmalı Köyü Dernek Başkanı Murat Gülışık, Kapaklı Ardahanlılar Dernek Başkanı Selçuk Gündoğdu, Kapaklı Karağaç Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Murat Alkan, Kapaklı Karağaç Spor Kulüp Başkanı Onur Karahanlar ve yüzlerce Mahalle sakini katıldı.

MECLİS ÜYESİ ADAYLARIVE STK TEMSİLCİLERİ KONUŞTU

1 dakikalık Saygı Duruşu'nda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanları, Millet İttifakı Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adayları ve Karaağaç’ta faaliyet gösteren STK Başkanları ve temsilcilerinin konuşmalarıyla devam etti.

''BURADA ADETA TÜRKİYE MOZAİĞİ VAR''

Konuşmaların ardından kürsüye gelerek Karaağaçlı vatandaşları selamlayan Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı, “Seni boydan boya sevmişim, ta Kars'a kadar Edirne'den. Toprağını, taşını, dağlarını fırsat buldukça övmüşüm. Çok kıymetli Karaağaçlı hemşerilerim, bugün burada adeta bir Türkiye mozaiği var. Şairin de dediği gibi; ‘Edirne’den Kars’a kadar’ birçok vatandaşımız var burada. Erzurumlusu, Karslısı, Muşlusu, Tokatlısı, Trakyalısı herkes bugün burada” dedi.

TÜRK BAYRAKLARI DALGALANDI

Bugüne kadar 6 program yaptıklarını kaydeden Başkan Mandalı, “Programlarımızda hepimizin ortak değeri olan anlı şanlı Bayrağımızı dalgalandırmaya özen gösterdik. Birilerinin zoruna gitse de bu geleneğimizi sürdürmek istiyorum. Şimdi sizlerden rica ediyorum. Herkes şanlı Bayrağımızı eline alsın.” ifadelerini kullandı. Ardından yüzlerce katılımcı ellerindeki Türk bayraklarını dalgalandırarak ‘Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa’ şarkısını hep bir ağızdan seslendirdi.

''SİZLERİ YOK SAYIYOR!''

Başkan Mandalı, konuşmalarını şu ifadelerle sürdürdü: “Her zaman söylüyorum; Mevlana gibiyiz biz. Ne demiş Mevlana? ‘Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.’ Biz 15 yıldır sizlerle aynı duyguları paylaşıyoruz. Beraber gülüyoruz, beraber ağlıyoruz. Ama birileri ne diyor? ‘Köprüden ötesi’ diyor! Yok sayıyor sizleri. Bizde ayrıştırma yok. Bizde kaynaşma var. Bizde vatan sevgisi var, bayrak sevgisi var, hizmet aşkı var.''

''VATANDAŞ KARARINI ÇOKTAN VERDİ''

Cumhur İttifakı'nın Belediye Başkan Adayı Çetin'e eleştirilerini sürdüren Mandalı, ''Bugün bir bakkal dükkanı bile açsanız öncelikle kendinize güvenmeniz gerekiyor. Ama bir arkadaşımız var. Normalde kimseye selam vermez. Seçime 3 ay kala çıkmış piyasaya meydanlarda oy istiyor. Oy istiyor istemesine ama kendisine değil, ağa babalarına oy istiyor. Neden? Çünkü kendisine güveni yok. Kendisi de çok iyi biliyor ki kimse ona oy vermeyecek. O da ‘Ben şu bakanı tanıyorum, bu bakanla aram çok iyi’ diye geziyor meydanlarda. Hiç kendini yorma kardeşim. Sen benim vatandaşımı yok sayarsan, benim vatandaşıma selam vermezsen, millet de sana oy vermez tabi! Vatandaş kararını çoktan verdi.'' dedi.

''NEREDEYDİN BU ZAMANA KADAR?''

Kapaklı'da devlet yatırımlarının geride bırakılan 5 yılda gerçekleşmediğini söyleyen Mandalı, ''Bir de devlet yatırımları meselesi var. Biliyorsunuz Kapaklı’mız tam 5 yıldır ilçe konumunda. Ama ne hastanemiz var ne de adliyemiz var. Çevre yolumuz perişan, kavşağımız perişan. Ama şimdi birileri çıkmış konuşuyor. ‘Ben devlet yatırımı getireceğim’ diyor. Adama sorarlar kardeşim. Neredeydin bu zamana kadar?'' diye konuştu.

''KOLTUK SEVDASINA VATANDAŞIN SAĞLIĞINI HİÇE SAYDI''

Çetin'i 'koltuk sevdalısı' olarak itham eden Başkan Mandalı, ''Hepinizin bildiği gibi yanı başımızda birçok sanayi kuruluşu var. Zaten hava kalitemiz çok kötü, bunlar yetmiyormuş gibi bir de termik santral belası sardılar başımıza. Neyse ki sizlerin de desteğiyle bu belayı durdurduk! Biz bu beladan kurtulmak için mücadele ederken, bu arkadaşımız koltuğundan olmasın diye sesini bile çıkaramadı? Yahu senin Kapaklı’ya nasıl bir faydan dokunacak be adam?'' ifadelerini kullandı.

''BİZ HİZMETİ ZATEN YAPIYORUZ''

AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı'nın Asfalt Planti Şantiyesi'ni kapattırarak hizmeti engellediğini söyleyen Mandalı, ''Hepinizin bildiği gibi yollarımızı asfaltlamak için Karaağaç’a geçici bir asfalt plenti kurduk. Ancak bizim hizmet etmemizi istemeyenler iktidar gücünü kullanarak şantiyemizi durdurdu. Hem sizleri hizmetten mahrum bıraktı hem kamuyu zarara uğrattı. Şimdi de çıkmış ‘Hizmet edeceğim’ diyor. Biz hizmeti zaten yapıyoruz. Sen gölge etme yeter!'' diye konuştu.

''SUYUN HESABI ORTADA''

Mandalı, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; ''15 yıldır bu topraklara hizmet ediyoruz. Kapaklı her yıl binlerce göç alıyor. Bu göç dalgası, hizmet ihtiyacını da sürekli artırıyor. Buna rağmen 15 yıl boyunca bir kuruş faiz ödemedik. Çok şükür borçsuz bir Belediyemiz var. Bunların belediyecilikten haberleri yok. Üstüne bir de yalan söylüyorlar. ‘Suyu ucuzlatacağım’ diyorlar. Suyun hesabı ortada!” 

''KARAAĞAÇ YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK''

Karaağaç'ta daha önce Belediye Başkanlığı yapan isimlere teşekkür ederek konuşmasına son veren Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı, “Karaağaç'ta 15 yıl boyunca Onur Karahanlar, İsmet Şimşek ve Özkan Yücel Belediye Başkanlığı görevinde bulundu. Hepsi de Karaağaç'a hizmet etmek için çalıştılar, çabaladılar. Bu nedenle tüm Belediye Başkanlarımıza da ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Bizler de 5 yıldır Karaağaç'ı ayırmadan, ötekileştirmeden hizmet ettik ve etmeyi de sürdüreceğiz” dedi.

Konuşmalarını tamamlayan İrfan Mandalı, Karaağaç Mahalle sakinlerine verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek alandan ayrıldı.