Kapaklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla 8 Mart Cuma günü saat 14.00'da bir kutlama programı düzenledi. Recep Güven Parkı'nda düzenlenen kutlamalara Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve eşi Fatma Mandalı, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Millet İttifakı Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adayları ve yüzlerce kadın katılım gösterdi.

40 ESER SERGİLENDİ

Kutlamalarda kadın katılımcılara Panço ve Nutuk kitabı hediye edildi. Ardından 2018 - 2019 Eğitim Öğretim Yılı'nda Kapaklı Belediyesi tarafından düzenlenen Fotoğrafçılık Kursu'ndaki kursiyerler tarafından hazırlanan  'Kapaklı'nın Kadın Renkleri' isimli fotoğraf sergisi katılımcıların seyir zevkine sunulduğu programda 40 eser sergilendi.

''8 MART KADINLARIN VERDİKLERİ MÜCADELENİN SİMGESİDİR''

Sergiden sonra günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalarını gerçekleştirmek üzere kürsüdeki yerini alan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, ''Bugün, tarih boyunca hak ve özgürlükleri başta olmak üzere emekleri için verdikleri mücadeleler kitaplara sığmayan emekçi kadınların, yani sizlerin günüdür. Biz Kapaklı Belediyesi olarak;  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün, kadınlar açısından eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, politik ve ekonomik haksızlıkların giderilmesi, cinsel ayrımcılığın sona erdirilmesi, kadınlara uygulanan her türlü şiddetin önlenmesi,  yaşam ve insan onuruna yaraşır çalışma koşullarının sağlanması yolunda verdikleri mücadelenin simgesi olduğuna inanıyoruz.'' dedi.

''HER BAŞARILI ERKEĞİN YANINDA BAŞARILI BİR KADIN VARDIR''

Kadınların toplumsal yerine dikkat çeken Başkan Mandalı, ''Bizler; 8 Mart'ı sadece kadınların yılda bir kez hatırlanmaları değil, sorunlarının  çözülene kadar tartışılması  için bir fırsat olarak görüyoruz. 'Her başarılı  erkeğin arkasında bir kadın vardır’ düşüncesi ile değil,  ‘her başarılı erkeğin yanında bir başarılı  kadın vardır’ anlayışıyla ilerleyelim diyoruz. Bizler, güçlü bir toplumda yaşamak istiyorsak;  kadını ve erkeği ile toplumun tüm kesimlerini güçlendirmek,  haklı taleplerini bir an önce gerçekleştirmek zorunda olduğumuza inanıyoruz. Unutmayalım ki; Kadın toplumun içindeyse o toplum medenidir. Kadın toplumun içindeyse o toplum ileridir. Kadın toplumun içindeyse o toplum üretkendir.'' ifadelerini kullandı.

''KADINLARIIN DESTEĞİ BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ''

Son olarak tüm kadınların Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlayan Mandalı, ''Biz; Kapaklı  Belediyesi olarak Cumhuriyetin temel ilkesi olan kadın erkek eşitliğini daha ileriye taşımaya kararlıyız.  Bu konuda sizlerin desteği bizim için büyük önem taşımaktadır.  İşte bu duygularla  Birbirimize, ailemize, çevremize ve bütün insanlığa duyduğumuz sevginin  hiç azalmaması dileğiyle, Dünyayı sevgi ile dolduran tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutluyorum'' dedi ve sözlerini Nazım Hikmet'in 'Hoşgeldin Kadınım' şiirini okuyarak noktaladı.

KONSER EŞLİĞİNDE EĞLENDİLER

Mandalı'nın duygu yüklü konuşmasının ardından program alanında alkış fırtınası koparken, konuşmaların ardından güzel sesi ile Sevtuğ Kasapbaşoğlu hanımlar için şarkılarını seslendirdi. Kasapbaşoğlu'nun konseri eşliğinde alandaki yüzlerce kadın doyasıya eğlenirken, dolu dolu bir gün geçirmiş oldu.