Kapaklı Gazetesi -  Kapaklı, yaz aylarının gelişi ile birlikte sineklerin istilasına uğradı. Esnaflar dükkanlarını basan sinekler için çözüm ararken, vatandaşlar ise yolda yürümekte zorlandıklarını ifade etti.

Geçtiğimiz haftalarda ‘İnönü Mahallesi’ni sinek bastı’ başlıklı haberimizle Kapaklı’daki sinek sorununu satırlarımıza taşıdık. Haberimizin ardından harekete geçen Kapaklı Belediyesi, ilçe genelinde ilaçlama çalışmaları başlattı.

TÜM MAHALLELERDE AYNI SORUN YAŞANIYOR

Özellikle ormanlık alanlara yakın ve dere kenarlarındaki bölgelerde yaşanan sinek sorunu, Kapaklı’nın geneline yayıldı. Haberimizin ardından ihbar hattımıza şikayette bulunan vatandaşlar, neredeyse her mahallede sinek sorununun yaşandığını ve yolda yürümekte dahi zorlandıklarını belirtti.

VATANDAŞ KALICI ÇÖZÜM BEKLİYOR

Kapaklı Belediyesi ise konuyla ilgili çalışma başlattı. Çalışmaları sosyal medya hesabından canlı yayınlayan Kapaklı Belediyesi'nin gönderisine ise adeta tepki yağdı. Adreslerinin bulunduğu sokakları tek tek yazan vatandaşlar, ilaçlama ekiplerinin sokaklarından geçmesi için ricada bulundu. İlaçlama çalışmalarının yetersiz olduğunu belirten halk, kalıcı bir çözüm bulunması gerektiğinin altını çizdi. Özellikle gıda sektöründeki esnaflar ise sinekler nedeniyle işletmelerinin müşteri kaybettiğini dile getirerek yetkililere sitem etti.