Kapaklı Gazetesi - Sağlık konusunda ülke olarak seferberlik halinde olduğumuz şu günlerde, Kapaklı’da bulunan parklardaki kirlilik tepki çekti.

Koronavirüsle mücadelede temizliğe ençok önem verilmesi gereken bu günlerde çocuklu ailelerin sıklıkla uğradıkları parklarda etrafa saçılan çöpler ve kullanılmış maskeler, tehlike saçıyor. Maskeleri bu alanlara atan vatandaşların sorumsuzluğu bir yana, Kapaklı Belediyesinin bu alanların temizliğini aksatması da bölge halkının sağlığı açısından büyük risk oluşturuyor. Her gün yüzlerce vatandaşın ziyaret ettiği parklara atılan kullanılmış maskelerin, Kapaklı’nın koronavirüs tablosuna olumsuz etki yapacağından korkuluyor.

SIK SIK TEMİZLENİP DEZENFEKTE EDİLMELİ

Kapaklı Belediyesinin bir an önce konuya el atması gerektiğini kaydeden vatandaşlar, çocuklarını bu alanlara götürmeye çekindiklerini ifade etti. Özellikle parklar ve ortak kullanım alanlarının sık sık temizlenip dezenfekte edilmesini isteyen halk, yetkililere seslendi.

KAZAK GÖLÜ DE AYNI DURUMDA

İlçe genelindeki parkların durumu içler acısıyken, geçtiğimiz günlerde normalleşme sürecinde alınan önlemlere dair TRT’ye konu olan Kazak Gölü de tıpkı diğer parklar gibi çöplük olma yolunda hızla ilerliyor. Her gün binlerce insanın ziyaret ettiği ve özellikle hafta sonları büyük yoğunluğun yaşandığı Kazak Gölünde biriken çöp yığınları etrafa mikrop saçıyor.