Kapaklı Gazetesi - Ülke genelinde kontrollü normalleşme süreci ile birlikte koronavirüs salgınına karşı verilen savaş sürüyor. Kapaklı’da ise alınan tüm tedbirlere rağmen vaka sayısında artış olduğu gözlemlendi.

İlçede kontrollü normalleşme sürecinin başlaması ile birlikte vatandaşlar açılan kafe ve parklara hücum etti. Normalleşme sürecinde tedbirlerin ihmal edilmesinin bilançosu ağır oldu. Bakanlığın geliştirdiği uygulamadaki verilere göre, Kapaklı’da birçok mahallede vaka sayısı ciddi seviyede arttı.

KARAAĞAÇ YÜKSEK RİSK TAŞIYOR

Uygulamada yüksek risk taşıyan bölgeler kırmızı işaretlenirken, Kapaklı’da en yoğun riske sahip mahallenin Karaağaç olduğu göze çarptı. Geçtiğimiz aylardaki verilere göre, vaka sayısında büyük artış yaşayan Karaağaç Mahallesi uygulamada en çok kırmızı işarete sahip mahalle oldu.

O MAHALLELERE DİKKAT!

Öte yandan Kapaklı’nın en çok nüfusa sahip mahallesi olan Cumhuriyet Mahallesi de ‘Hayat Eve Sığar’ uygulamasında en yüksek riske sahip bölge olarak işaretlendi. Sosyal alanların bol olduğu İsmetpaşa Mahallesi’nde de vakaların arttığı görülürken, Bahçelievler Mahallesi’ndeki risk bölgelerinin ise değişmediği gözlemlendi.

EN DÜŞÜK RİSKE SAHİP BÖLGELER KÖYLER OLDU

Uygulamada paylaşılan verilere göre ilçe merkezinin dışındaki mahallelerde ise vaka sayılarının oldukça düşük olduğu tespit edildi. Özellikle Karlı Mahallesi, Bahçeağıl Mahallesi ve Yanıkağıl Mahallesi’nde vaka sayılarının yok denecek kadar az olduğu göze çarptı.