Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Halk Eğitim Merkezi, hizmet binası depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltıldı. Kurum yönetimi Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne taşınırken, kursların ise okullarda sürdüğü öğrenildi.

1 Ekim 2019’da Cumhuriyet Mahallesi Mithatpaşa Caddesi No:1’deki yeni yerine taşınan Kapaklı Halk Eğitim Merkezi, yeni hizmet binasına tam anlamıyla yerleşemeden binayı boşaltmak zorunda kaldı. Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Aralık ayında kuruma, mevcut binanın eğitime elverişsiz olduğu ve deprem riski taşıdığı gerekçesi ile boşaltılması tebliğ edildi. Ardından günler içerisinde tahliye işlemini tamamlayan Kapaklı Halk Eğitim Merkezi binasız kaldı.

KÜLTÜR MERKEZİ TALEBİ YANITSIZ KALDI

Tahliyesi sırasında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden Kapaklı Kültür Merkezi’nde bir yer talep edildi. Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan talep, büyükşehir belediyesi tarafından yanıtsız bırakıldı. Halihazırda başka bir hizmet binasının bulunmaması sebebiyle, Kapaklı Halk Eğitim Merkezi yaklaşık 2 ay boyunca kursiyerlere ilçedeki diğer okullarda hizmet vermek zorunda kaldı.

ATÖLYELER KAPANDI

12 derslik ve atölyelerle hizmet veren Kapaklı Halk Eğitim Merkezi kurum binasının boşaltılması kursları ve kursiyerleri de etkiledi. Özellikle atölyelerin kapatılması dolayısıyla gündüz kurslarından rağbet gören dikiş, nakış ve el işi kursları sekteye uğradı. Kursiyeler ise gündüz eğitim yapılan atölye kurslarının yeniden açılması konusunda talepte bulundu.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM’DE HİZMET VERİYOR

Yersiz kalan Kapaklı Halk Eğitim Merkezi, geçici olarak Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binasına taşındı. Kurum yönetiminin geçici olarak Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binasında hizmet vereceği, kursların ise uygun saatlerde Kapaklı’daki okullarda gerçekleştirileceği öğrenildi.