Kapaklı Gazetesi - Kapaklı’da Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk töreni ile Büyük Taarruz’un zaferle sonuçlanmasının 99'uncu yıl dönümü kutlandı.

Törene Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Özkan Kara, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Fevzi Bayram, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Siyasi Parti Temsilcileri, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Gazilerimiz, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katılım sağladı.

“MİLLETİM AZİM VE İNANCININ ZAFERİ”

Kapaklı Kaymakamlığı ve Kapaklı Belediyesi çelenklerinin sunulması ile başlayan törende, 1 dakikalık Saygı Duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşımız okundu. Günün anlam ve önemine ilişkik konuşmayı Jandarma Astsubay Çavuş Eray Dursun gerçekleştirdi. Dursun, konuşmasında şunları söyledi: “Bugün asil Türk milleti ve onun bağrından çıkan Türk ordusunun şanlı zaferlerinden biri olan 30 Ağustos zaferinin 99'uncu yıl dönümüdür. Bu zafer Ulu Önder Atatürk’ün önderliğinde, çelikleşmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin sarsılmaz azim ve inancının zaferidir. Ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak, hatta yok etmek isteyen güçler tarafından yıllar boyunca sinsice hazırlanan planların o gün için sonuncusu olan Sevr paçavrasının yırtılıp atıldığı; bu toprakların hakiki ve sonsuza kadar tek sahibi olan yüce Türk milletinin ve kahraman Türk ordusunun bağımsızlığı ve hürriyet söz konusu olduğunda nasıl şahlandığının tüm dünyaya gösterildiği; yeni Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temelinin atıldığı; Türk birlik ve beraberliğinin, kudret ve kabiliyetinin nelere muktedir olduğunun tüm dünyaya gösterildiği ve öğretildiği, Balkan Harbi’nin hemen ardından gelen Birinci Dünya Harbi’nde dört yıl gibi uzun bir zaman avrupanın ve dünyanın en büyük devletleriyle savaşarak bitkin düşen bu milletin, 3 yıl 3 ay gibi uzun bir zaman katlandığı sıkıntıların ve döktüğü kanın bedeli olan tarihte bir benzeri olmayan eşsiz bir zaferdir.

“ATATÜRK, TÜRK VARLIĞINA KASTEDENLERİ TARİHE GÖMMÜŞTÜR”

Türk milletinin mukadderatını belirleyen 30 Ağustos Zaferi Türk ulusu için tarihte bir dönüm noktasıdır. Osmanlı İmparatorluğu düşmanları ve onların ülke içindeki işbirlikçileri tarafından yok edilmeyi ve paylaşılmayı karar verilerek toprakları işgal edilmiş; ordularının elinden silahları alınıp askerleri terhis edilmiş; yıllardır devam eden savaşlarda büyük kaynakları harcanmış ve yetiştirilmiş insan gücünü kaybetmiş bir imparatorluğun yıkıntılarından, Ulu Önder Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk, milli bir devlet ve kahraman bir ordu çıkartmayı başararak 30 Ağustos 1922’de Anadolu’daki yüzlerce yıllık Türk varlığına kastedenleri tarihe gömmüştür.

“TÜRK MİLLETİ BU ZAFER İÇİN DAYANILMAZ ACILARA DAYANMIŞTIR”

Bu muharebede Türk ordusu ‘Dört – beş ayda düşürülmez’ denilen düşman mevzilerini altı günde çökertmiş, Afyon-İzmir arası 400 kilometrelik takip harekatını da on günde gerçekleştirmiş. Bu yıldırım harbi ile zalim ve mağdur düşman ordusunun büyük bir kısmı inanılmayacak kadar az bir zamanda yok edilmiş istila amacı ile Anadolu topraklarına çıkanlar ağır bir yenilgiyle bir daha dönmemek üzere geri gönderilmiştir. Bu müthiş zafere ulaşmak için Türk milleti katlanılmaz olana katlanmış, dayanılmaz acılara dayanmıştır. Mazisi şan ve şerefle dolu bir milletin çocukları olarak bu zaferle ne kadar öğünsek azdır. Çünkü her evresi ile düşünülmüş, hazırlanmış, yönetilmiş ve zaferle sonuçlandırılmış olan bu harekatla Türk ordusunun yüksek kudret ve kahramanlığı tarihte bir daha kanıtlanmıştır.

Türk milletinin hürriyet ve istiklal mücadelesinin ölümsüz bir abidesi olan 30 Ağustos Zaferi ile vatanımız ve milletimizin aydın, mutlu ve müreffeh geleceği garanti altına alınmıştır. Bu zaferle eşsiz Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı özgürlük ateşi, yalnızca Türklerin değil, dünyadaki ezilmiş bütün ulusların da hürriyet meşalesi olmuştur. Türk tarihine altın harflerle yazılmış olan bu zaferin 99’uncu yıl dönümünde böyle bir milletin mensubu olmaktan gurur duyuyoruz. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile dava arkadaşlarını, vatan toprağının bedelini canlarıyla ödeyen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyor, kahramanlıklarıyla destanlar yaratmış gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Şanlı zaferin 99’uncu yıl dönümü Türk milletine kutlu olsun.”

ŞİİRLER OKUNDU

Günün anlamına ilişkin konuşmanın ardından, Kapaklı Anadolu İmam Hatip Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Rabia Tuana Akça ‘Bir bayrak rüzgar bekliyor’ adlı şiiri okudu. Tören, Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Muhammed Raif Avcı tarafından seslendirilen ‘Bayrak’ şiiri ile noktalandı.