Kapaklı Gazetesi - 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönümü dolayısıyla Kapaklı’da bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Çelenk töreni ile başlayan kutlamalara Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Fevzi Bayram, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Özkan Kara, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

ATATÜRK ANITI’NA ÇELENKLER SUNULDU

Saat 10.30’da Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen çelenk töreninde Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu ve Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, anıta çelenk sundu. Ardından Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizin aziz hatıraları için saygı duruşundu bulunularak İstiklal Marşımız okundu.

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN KUR’AN-I KERİM OKUNDU

Çelenk sunma töreninin ardından Fatih Mahallesi’nde bulunan şehitlik ziyaret edildi. Burada şehitlerimizin mezarlarına karanfil bırakılarak, Kapaklı İlçe Müftüsü Selami Sayın tarafından Kuran-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönümü programı Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma töreni ile devam etti. Kapaklı Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi koordinesinde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

ŞİİRLER OKUNDU

Kapaklı Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Nazan Ela İçme tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Ardından “Övün Ey Çanakkale” adlı şiir ve Mustafa Kemal Atatürk’ün “Mehmetçiğin Çanakkale Savaşı’nı Kazandıran Karakteri” adlı metni okundu. Okul öğrencilerinin hazırladığı “Çanakkale’de Düğün” adlı piyesin sergilenmesinin ardından, okul korosu tarafından Çanakkale ve Yemen Türküleri seslendirildi.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ

Anma töreni, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi dolayısıyla Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokullar arasında resim, ortaokullar arasında şiir ve liseler arasında düzenlenen kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesiyle devam etti.

Resim dalında birinci Sanayiciler İlkokulu öğrencisi Şevval Sağ, şiir dalında birinci Kapaklı Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi İlayda Özübek, kompozisyon dalında birinci Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi İrem Çakır’a ödüllerini Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu takdim etti.

Ödül töreninin ardından program sona erdi.