Kapaklı Gazetesi - Kapaklı’nın en büyük sivil toplum kuruluşlarından olan Kapaklı Samsunlular Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği, 8. Olağan Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi. Tek liste ile seçim gerçekleştirilen ve birlik beraberlik mesajları verilen kongrede, iş insanı Mustafa Keleş dernek başkanlığı görevine seçildi.

Kongre, 27 Mart Pazar günü dernek lokalinde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan toplantıda divan heyeti başkanlığına Kapaklı Gazetesi İmtiyaz Sahibi Adem Çil, başkan yardımcılığına AK Parti Kapaklı Belediye Meclis Üyesi İbrahim Aktürk seçildi. Divan katip üyeliğine ise AK Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Dursun Tekin ve Avukat Hüseyin Aydoğdu getirildi.

“DERNEĞİMİZ YOLUNA DAHA GÜÇLÜ DEVAM EDECEK”

Kongrede gündem maddelerine geçilmeden önce bir konuşma yapan Divan Başkanı Adem Çil, "Kongreler, dernekler için bir yenilenme ve tazelenmedir. Derneğimizin bugünden itibaren daha güçlü bir şekilde yola devam edeceğine inanıyorum. Şimdiden seçilecek yeni yönetim kuruluna başarılar diliyorum ve tebrik ediyorum." dedi.

TEK LİSTE İLE SEÇİME GİDİLDİ

Çil'in konuşmasından sonra dernek faaliyet raporu ile gelir gider raporları okunarak dernek üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi. Kapaklı Samsunlular Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Aktürk söz alarak, eski dernek başkanlarına ve yönetimlerine teşekkür etti. Seçimlere geçilen kongrede, tek liste ile dernek başkanlığına aday olan Mustafa Keleş oy birliği ile dernek başkanlığı görevine getirildi.

“TÜM İLÇE DERNEKLERİMİZİN VE HALKIMIZIN BAŞKANI OLACAĞIM”

Dernek üyelerine teşekkür eden Mustafa Keleş, “Derneğimizin kuruluşundan bu yana gerek yönetim gerekse dernek üyesi olarak buraya emek vermiş biriyim. 2003’ten bugüne kadar bu derneğe hizmet veren başkanlara, yönetimlerine, üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Burası Kapaklı Samsunlular Derneği, biz herkesi bir çatı altında birleştirmek istiyoruz. Tüm ilçe derneklerimizin ve halkımızın başkanı olacağım. Bu yola kendimi adadım. Sizlere hizmet vermek için bu göreve geldim, sizlere hizmet etmek için varım.” dedi.

Kongrenin sonunda eski dernek başkanları da birer birer söz alarak, derneğin geçmişinden ve yapılan faaliyetlerden bahsetti. Birlik ve beraberlik havasında geçen kongre, çekilen hatıra fotoğrafının ardından noktalandı.

İŞTE YENİ YÖNETİM

Mustafa Keleş başkanlığındaki yeni dernek yönetimi şu isimlerden oluştu: Savaş Önder, Murat Eviş, Mustafa Güleç, Mustafa Sağdıç, Mustafa Döveç, Murat Yurduseven 

Dernek yedek yönetim kurulunda şu isimler yer aldı: Fatih Keleş, Ali Belan, Emir Önder, Mustafa Tunç, Bayram Uyar, Şaban Kaya, Recep Çakmak.

Dernek Denetim Kurulunda Durmuş Karaca, Mehmet Baylan ve Savaş Ak yer alırken; Denetim Kurulu Yedekleri ise Ali Kaplan, Yusuf Önder ve Aydın Gündüz’den oluştu.