Kapaklı Gazetesi - Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen ‘Hayat Eve Sığar’ uygulamasında, Kapaklı’da koronavirüs salgının son durumu ve pandemi haritası paylaşıldı. Paylaşılan haritada Kapaklı’nın birçok noktasının kırmızı renkle işaretlenmesi vatandaşlar tarafından ‘vaka sayıları arttı’ yorumuna neden oldu.

Pandemide ikinci döneme geçilmesinin ardından ‘Hayat Eve Sığar’ uygulaması büyük önem kazandı. Ayrıca kontrollü sosyal hayata dönüşte de vatandaşların bulundukları konumdaki riski değerlendirmesi, HES’in kullanımını arttırdı. Hal böyle olunca gazetemiz ekibi de Kapaklı’daki pandemi risk tablosunu, geçtiğimiz aylardaki tablo ile karşılaştırdı.

TEHLİKE GEÇMİŞ DEĞİL!

Hayat Eve Sığar uygulamasında gösterilen pandemi tablosu, tehlikenin henüz geçmediğini gözler önüne serdi. Geçtiğimiz aylara göre nispeten yeşil ve sarı olarak işaretlenen bölgelerin kırmızı renkle işaretlenmesi Kapaklı’da pandemi vakalarının arttığına işaret etti.

ŞEHİR MERKEZİ ‘ORTA RİSKLİ BÖLGE’

Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamada paylaşılan verilere göre Kapaklı ilçe merkezi ‘Orta Riskli Bölge’ olarak işaretlendi. Önceki aylarda vakaların en yoğun olduğu Cumhuriyet Mahallesi, 20 Ekim Salı günü itibariyle koronavirüs vakalarının en çok yaşandığı mahalle unvanını korudu. Öte yandan Atatürk Mahallesi ve İsmetpaşa Mahallesi de risk bakımından Cumhuriyet Mahallesi’ni takip etti.

BAHÇELİEVLER’DE DÜŞTÜ, KARAAĞAÇ’DA ARTTI

Geçtiğimiz aylarda Kapaklı’daki en riskli bölgeler içerisinde yer alan Bahçelievler Mahallesi’ndeki işaretlemelere göre, vaka sayısının düştüğü gözlemlendi. Merkezin dışında kalan ve yine geçtiğimiz aylarda risk bakımından orta risk grubunda yer alan Karaağaç Mahallesi, vaka sayısında büyük artış yaşayarak kırmızı renkle işaretlenen bir diğer mahalle oldu.

UZAK MAHALLELERDE VAKA YOK DENECEK KADAR AZ

Kapaklı’nın dışında kalan mahallelerde ise ilginç bir tablo göze çarptı. İnsan yoğunluğunun az olduğu Karlı, Uzunhacı, Bahçeağıl ve Pınarça Mahallelerinde işaretlemenin olmadığı gözlemlendi.