Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Kent Konseyi 6. Olağan Genel Kurul toplantısında yapılan seçimle, Sevgi Aksoy konsey başkanlığı görevine getirildi.

Kurul toplantısı, 28 Haziran Pazartesi günü saat 14.00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Siyasi Parti Temsilcileri, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Muhtarlar ve konsey üyeleri katıldı.

“HERKESİ BU ÇATI ALTINDA TOPLANMAYA DAVET EDİYORUM”

1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan kongrede divan kurulu başkanlığına Kadir Arıcı, divan kurulu üyelerine Kemal Özel ve Nafiye Canpolat seçildi. Akabinde Kent Konseyi Başkanı Arzu Özdemir bir konuşma gerçekleştirdi. Kent Konseyi’nin kent için önemli bir değere sahip olduğunu vurgulayan Özdemir, “İlçemizin daha yaşanabilir bir kent olmasında kent sakinlerinin katkısı çok önemlidir. Bu nedenle kentimize sahip çıkmalı, gözlemleyip sorgulamalı, takip etmeli, gerektiğinde fikir ortaya koymalıyız. Tamamen gönüllülük esasına dayalı, aktif ve üretken insanların hiçbir karşılık beklemeden sosyal yardım, sosyal dayanışma, faydalı olma ve fikirlerin birleştiği çatı kent konseyleridir. Kente sahip çıkma bilinci, hemşehrilik, dayanışma, çevreye ve doğaya sahip çıkma bilinciyle yaşayan toplulukların artması için sizleri bu çatı altında toplanmaya davet ediyorum. Kente sahip çıkma bilinci, hemşehrilik, dayanışma, çevreye ve doğaya sahip çıkma bilinciyle yaşayan toplulukların artması için sizleri bu çatı altında toplanmaya davet ediyorum.” dedi.

“BAŞARILAR DİLERİM”

Tüm konsey üyelerine teşekkürlerini ileten Özdemir, “Kent Konseyi hiçbir menfaat gözetmeden gönüllülük esasıyla çalışır. Demokratik bir oluşumdur ve paydaşlarının fikirlerine saygı duyar. Ben de yıllardır bu düşünce ve disiplinle kentime hizmet etmek için elimden geleni yaptığımı düşünüyorum. Bugüne kadar beni destekleyen ve yanımda olan herkese sonsuz teşekkürü bir borç bilirim. Yeni seçilecek arkadaşımıza bu demokrasi yarışında başarılar dilerim.” ifadelerini kullandı.

SEVGİ AKSOY 26, NURCAN TEMEL 18 OY ALDI

Konuşmaların ardından seçime geçilen olağan genel kurul toplantısında Nurcan Temel ve Sevgi Aksoy yarıştı. Toplam 46 oydan 2’sinin boş atıldığı seçimlerde, 26 oy alan Sevgi Aksoy Kapaklı Kent Konseyi’nin yeni başkanı oldu. Rakibi Nurcan Temel ise 18 oy aldı. Seçimlerin ardından dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Seçimin ardından iki aday, birlikte objektiflere poz vererek katılımcılardan büyük takdir topladı.