Kapaklı Gazetesi - Ağustos ayında faaliyete geçen Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Kapaklı İrtibat Bürosu için açılış töreni düzenlendi.

Pınar Bulvarında bulunan Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Kapaklı İrtibat Bürosu açılış törenine CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın, Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükanlı, Siyasi Parti Temsilcileri, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katılım sağladı.

‘’HİZMETİ AYAĞINIZA GETİRDİK’’

Açılış töreninde konuşan Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, ‘’Böyle mutlu bir günde bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Esnaf odasına ulaşmak, Kapaklı’daki esnafların 3-4 senedir en büyük sıkıntısıydı. Biz de bu konuda Birlik Başkanımız Sami Kayın ile birlikte çalışma başlattık. Kendisine esnaf arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum. Esnafın ayağına hizmeti getirdik. Kurumlar, bölgesinde yaşayan toplumun hizmeti rahatça alması için vardır. Buradaki arkadaşlarımızı Tekirdağ yollarında gidip gelmekten kurtardık. Hayırlı olmasını diliyorum.’’ dedi.

‘’ KAPAKLI’YA ODALARIMIZI KAZANDIRACAĞIZ’’

Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın ise, ilerleyen yıllarda irtibat bürosu yerine Kapaklı’ya özel yeni bir oda açmayı hedeflediklerini söyleyerek; ‘’Ali Başkanımıza Kapaklı’ya verdiği hizmetten dolayı teşekkür ediyoruz. Kapaklı’da meslek odası kurmak sayıdan dolayı çok zor ama irtibat bürosu kurmak kolaydı. Biz de esnafımıza hizmet için bu büroyu açtık. Kapaklı, Tekirdağ’ımızın parlayan yıldızı. İnşallah 3-4 yıl içerisinde odalarımızı buraya kazandıracağız. İnşallah Kapaklımıza hayırlı olur.’’ İfadelerini kullandı.

‘’KAPAKLI’YA BİR NOTER DAHA AÇILACAK’’

Törenin bir diğer konuşmacısı da Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin oldu. Çetin, ‘’Kapaklı büyüyen bir ilçe ve her geçen gün ihtiyaçları artıyor. Bu ihtiyaçları karşılamak için bütün kurumların Kapaklı’ya gelmesi gerek. Biz bunun için azami çaba gösteriyoruz. İnşallah bu irtibat bürosunun ardından diğer odaların da bir temsilcisi Kapaklı’ya gelir. Biraz önce de esnaf arkadaşlarımızla görüşürken, özellikle Şoförler Odası’nın da buraya bir plaka basma şubesi açması elzem görünüyor. Esnafımız bu işlem için Çerkezköy’e gidiyor. Bunun yanında Kapaklı’ya inşallah bir noter daha açılacağını da söylemek istiyorum. Kapaklı, Anadolu’da birçok ilden daha büyük bir ilçe, hem odaların hem de devletin birçok kurumunun buraya gelmesi bizim için önemli.’’ şeklinde konuştu.

‘’ÜZERİMİZE DÜŞEN VAZİFEYİ YERİNE GETİRECEĞİZ’’

Kapaklı’nın ilçe kimliği kazanması için gerek devlet gerekse meslek odalarına ihtiyaç duyduğunu belirten CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, ‘’Kapaklımız ilçe olalı yıllar geçse dahi hala kurumlar açısından eksiklerimiz var. Çerkezköy ve Kapaklı şu anda sanayinin merkezi ve Türkiye ekonomisine müthiş bir katkı sağlıyorsunuz. Merkez hükümetlerle beraber bizler de parlementoda üzerimize düşen ne vazife varsa yerine getireceğiz. Özellikle bu süreçte esnaflarımızın sıkıntılı bir dönemden geçtiğini biliyoruz. Pandemi dolayısıyla kırtasiyecimiz sıkıntılı, şoför esnafımız sıkıntılı. Tüm esnaflarımızın dertleri büyük ve bunu aşacağız. Yeter ki üretelim, üretmek için güce sahibiz.’’ dedi.

Konuşmalarının ardından açılış kurdelesi kesilerek irtibat bürosu hizmete açıldı.