Kapaklı Gazetesi - Kurucu Dernek Başkanlığı görevini İbrahim Arslan’ın yürüttüğü Erzurum Hınıs Erence Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği lokali, Atatürk Mahallesi Kıbrıs Caddesi’nde açıldı.

Açılış törenine CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz ve yönetimi, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin ve yönetimi, Kapaklı Belediye Meclis üyeleri, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

“ERZURUM’UN KÜLTÜRÜNÜ BURADA YAŞATACAKSINIZ”

Açılış töreninde konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, dernek üyelerini tebrik ederek, “Burada bugün Nene Hatun’un torunlarıyla, dadaşlarla bir arada olmaktan çok mutluyum. Hem tarihimiz için, hem milletimiz için çok kıymetli olan Erzurum Kongresi’ne ev sahipliği yapmış atalarımızın torunlarıyla bir arada olmak çok değerli benim için. Değerlerimizi, kültürümüzü yaşatmak için açılan bu dernekler çok önemli. Dernekçilik ise çok zor bir iş. İbrahim ağabeyimiz gerçekten gönül insanı, emek insanıdır. Eminim ki siz değerli hemşehrilerimiz onları hiç yalnız bırakmayacaksınız. Erzurumlu hemşehrilerimin kültürlerini burada yaşatacaksınız, gelecek kuşaklara aktaracaksınız ve Kapaklılı hemşehrilerimizle bunları paylaşacaksınız. Ben İbrahim başkanımı ve dernek yönetimini teşekkür ediyor, dernek lokalimizin de hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.