Kapaklı Gazetesi - Kurban Bayramına sayılı günler kala Atatürk Mahallesi Karşıyaka Caddesi’nde kurulan kurban pazarına kurbanlıklar gelmeye başladı. Yetkililer ise kurban alacakları pazarlık yaparken tokalaşmamaları konusunda uyardı.

Kurban Bayramı, bu yıl pandemi nedeniyle belli kurallar çerçevesinde kutlanacak. Kurban Bayramının olmazsa olmazı kurbanlıklar da bu tedbirler kapsamında satılacak ve kesilecek. Kapaklı’da ise bayrama sayılı günler kala satıcılar, kurban pazarlarındaki yerini aldı.

KÜÇÜKBAŞLAR 1.200 TL’DEN BAŞLIYOR

Kurban Pazarında küçükbaş kurbanlıklarını satmaya başlayan Enis Değirmenci, küçükbaş kurbanlık fiyatlarının 1.200 TL’den başladığını ifade etti. 400’den fazla küçükbaş kurbanlıkla 15 Temmuz itibari ile kurban pazarında satışa başladıklarını belirten Değirmenci, “Bu sene satışlar iyi. İnsanlar son günlerde yığılma olmasın diye kurbanlıklarını şimdiden alıyor. Böyle giderse bayrama kalmadan kurbanlıklar tükenecek” dedi.

TOKALAŞARAK PAZARLIK YAPILMAYACAK

Kurban pazarında alınacak önlemlerle ilgili bilgi veren Kapaklı Belediyesi yetkilileri, “Hayvan satış alanının etrafı sınırlandırılacak, insan kalabalığını önlemek için hayvan ve insanların giriş-çıkışına uygun kontrollü kapılar oluşturulacak. Hayvan satış alanında 8 metrekareye bir kişi (müşteri ve satıcı beraber) olacak şekilde kontrollü insan girişi sağlanacak. Hayvan satış alanının giriş kapılarına ve uygun yerlerine, COVID-19’dan korunma önlemleri ile ilgili bilgilendirici kuralların olduğu tabelalar asılacak. Hayvan satış alanlarına; ateş, öksürük, burun akıntısı ve solunum sıkıntısı olanlar alınmayacak. Hayvan satış yerlerine girenlerin ateşi ölçülecek, vücut sıcaklığı 38 derecenin üstünde olanlar alınmayacak. Kurban pazarında tokalaşarak pazarlık yapılmayacak. Her çadırda el dezenfektanı ve kolonya bulundurulacak” dedi.

TOPLU KESİM YASAK

Kesimlerin de kurban pazarında yapılacağını belirten yetkililer, toplu kesimin yasak olduğunu, özel alanlarda kurban kesmek isteyenlerin de belirlenen kurallara uymaları ve gerekli izinleri almaları şartıyla özel alanlarda kurbanları kesebileceğini söyleyen yetkililer, “Hayvan atıkları ayrı toplanarak başka bir alanda gömülecek. Kurban pazarı ve belirlenen alanlar dışındaki alanlarda kurban kesenlere 392 TL ceza uygulanacak” dedi. Etler ve deriler için belediye tarafından 10 bin adet poşet dağıtılacağını söyleyen yetkililer, kurban pazarında 45 çadır yerinin bulunduğunu ifade ederek “Kurbanlık satışları başladı. Kurban pazarına su tesisatı çekildi. Kurbanlıklar yavaş yavaş gelmeye başladı, önümüzdeki günlerde diğer çadırlarda da kurban satışları başlayacak” dedi.