Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Kaymakamlığı koordinesinde, Kapaklı Belediyesi, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen Kapaklı Çalıştayı’nın ilk toplantısı yapıldı.

Seçkin Dilsiz: Dostlar beni hatırlasın Seçkin Dilsiz: Dostlar beni hatırlasın

Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirilen ilk toplantıya Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

“KISA, ORTA VE UZUN VADELİ ÇÖZÜMLERLE PLANLAYACAĞIZ”

Kapaklı Çalıştayı’nın açılış konuşmasını Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin gerçekleştirdi. Başkan Çetin, “Kapaklı’nın tüm paydaşlarının hep beraber bir arada olması sebebiyle özel bir toplantıyı gerçekleştirdiğimizi ifade ediyor, toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. 2 belde ve 5 köyün birleşimiyle ilçe olan Kapaklımızda kurumsal hafıza istenen noktada değil. Göreve geldikten sonra yaptığımız çalışmalarla, sıkı bir programla belediyemizi kurumsallaştırma yolunda önemli adımlar attık. Devlet kurumlarıyla nasıl entegre olabiliriz, ilçemizin sorunlarını nasıl çözüp, hizmeti getiririz ile ilgili, kurumsal hafızanın oluşması ile ilgili bir dizi çalışma yaptık. İlçemizde önce veri toplayıp bu veriler üzerinden arşiv oluşturmak ve bununla beraber planlama kültürünü hedefliyoruz. Kaymakamımız ile ciddi planlamalar yaptık. Siyasi parti başkanlarıyla görüştük. Toplantılar yaparak “Önce Kapaklı” algısını nasıl hayata geçirebiliriz konusunda tartışmalar yaptık. Çalıştay ile düşüncelerimizi birbirimize aktararak ve kayda alarak elimizde olacak verileri kısa, orta ve uzun vadeli çözümlerle planlayacağız.” dedi.

“AMACIMIZ KAPAKLILILIK BİLİNCİNİ OLUŞTURMAK”

Kapaklı bilincini oluşturmak üzere Kapaklı Kaymakamlığı ve Kapaklı Belediyesi liderliğinde tüm paydaşlarla “ortak gelecek için ortak hareketi” başlatmak amacıyla yola çıktıklarını belirten Başkan Çetin, konuşmasını şu sözlerle noktaladı: “Amacımız tüm paydaşların katılımı ile kısa, orta ve uzun vadeli yol haritası hazırlamak. Yol haritasında vizyon ve öncelikli stratejiler çerçevesinde Kapaklılılar için daha iyi yaşam, ekonomik kalkınma, yeni nesil beklentiler, sosyal bütünleşme konularını içeren program ve projeler yer alacaktır. Çeşitli kültürlerimizin zenginliğini fırsata dönüştürmek üzere Kapaklılılık bilinci oluşturmak. Çalıştay kapsamında belli temalar çerçevesinde odak toplantıları yapılacak. Gençler, kadınlar, esnaf, sanayiciler, sivil toplum örgütleriyle toplantılar yapılacak.”

KURUM MÜDÜRLERİ TARAFINDAN SUNUM YAPILDI

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in açılış konuşması ve sunumunun ardından Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Fevzi Bayram, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli Komiser Yasin Akın, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Semra Abasız tarafından yapılan çalışmalar ve kurumların son durumu hakkında sunum yapıldı.

Ardından Kapaklı Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Serhat Karagöz, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü personeli Semi Solak, belediye personeli Barış Özdemir ve Sosyolog Serap Demir tarafından sunum gerçekleştirildi. Sunumların ardından Çalıştay soru-cevap kısmı ile devam etti.

“KAPAKLI’NIN GELECEK VİZYONUNU ŞEKİLLENECEK”

Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır ise yaptığı konuşmada Kapaklı Çalıştayı’nın düzenlenmesinde ve yapılan sunumlarda emeği geçenlere teşekkür etti. Kaymakam Bayram Sağır, ilk toplantıda mevcut durum analizinin yapıldığını belirterek, Kapaklı’nın tüm paydaşları arasındaki işbirliğini daha da geliştirerek Kapaklı’nın gelecek vizyonunun şekilleneceğini ifade etti.

Kapaklı Çalıştayı sunumların ve konuşmaların ardından yemek programı ile sona erdi.